Kampovi „Pisak“ i „Plantaža“ godinama rade bez uporabne dozvole!

0

Na pitanje posluju li kampovi „Pisak“ i „Plantaža“ nezakonito, u Ministarstvu turizma ne žele odgovoriti kao ni u općini Starigrad.

Potpisujući nezakonite ugovore sa zakupcima Tomislavom Ramićem (kamp „Plantaža“) i Šimom Bucićem (kamp „Pisak“), načelnik općine Starigrad, Krste Ramić i sam je postao sudionikom radnji koje su predmetom opsežne istrage. Kao načelniku s pravomoćnom optužnicom zbog vrlo ozbiljnih kaznenih djela, možda mu se pogodovanje zakupcima kampova učinilo kao “mačji kašalj”, no takav stav sigurno ne dijele istražitelji DORH-a i USKOK-a. Istraživački tim portala Megamedia došao je do otkrića da navedeni kampovi nisu ugradili biopročistače unutar zone kampa, a sada smo uvjereni da nikad nisu dobili potrebnu dokumentaciju za rad.
Iako su nas u Ministarstvu turizma pokušali uvjeriti kako je sve u redu, došli smo do službene dokumentacije iz koje je vidljivo da kampovi „Pisak“ i „Plantaža“ nikada kao takvi nisu ishodili ni jedan jedini dokument! Nije poznato ni kako su prošli postupak kategorizacije, a u Ministarstvu turizma gdje smo više puta razgovarali sa Nikolom Petričevićem, ne žele dati informaciju kako su ta dva kampa „zaradila“ tri zvijezdice.
U više navrata smo i od općine Starigrad, ali i Ministarstva turizma tražili vjerodostojne informacije o kategorizaciji, no ne žele nam dati najobičniji zapisnik komisije koja je donijela riješenje o kategorizaciji kampa! Zbog neobične i krajnje nepotrebne tajnovitosti u općini Starigrad i Ministarstvu turizma, bili smo prisiljeni obratiti se samom ministru turizma Gariju Cappelliju, te Županijskom državnom odvjetništvu kako bi došli do odgovora na vrlo jednostavna pitanja. Zašto općina Starigrad nije raskinula ugovore o zakupu obzirom da zakupci ne poštuju ono što su potpisali? Zašto je općina Starigrad potpisala nezakonite ugovore? Zašto zakupci navedenih kampova nisu ugradili biopročistače? Zašto navedeni kampovi do danas nemaju uporabnu dozvolu? Kako su navedeni kampovi dobili tri zvijezdice kada kao takvi u cjelini nikad nisu dobili ni jedan jedini dokument? Zašto je zapisnik komisije o kategorizaciji kampa obavijen velom tajne?

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime