Gostujući jutros u emisiji “Novi dan” N1 televizije, Marko Vučetić otkrio je kako prema anketi koja je provedena prije dva mjeseca, HDZ-ov kandidat Branko Dukić i on imaju 41 odnosno 40 posto podrške birača u drugom krugu izbora

– Motivacija za lokalne izbore treba proizlaziti iz emocija, nikako iz nekakvih kalkulacija jer se radi o izborima u kojima mi uređujemo sredinu u kojoj živimo i to je sredina s kojom se susrećemo čim otvorimo vrata svog doma. Ja kada otvorim vrata vidim stranački grad koji je potpuno podložan i stvoren da bi bio u funkciji HDZ-a i u takvom gradu prva emocija koja me obuzima je ljutnja, kazao je Marko Vučetić na početku emisije.

Komentirajući moguć ishod izbora za gradonačelnika, Vučetić je otkrio i rezultate ankete. – Ankete kažu da se stvar mijenja i da građani žele Zadar koji će biti njihov, a ne grad koji će imati stranačke ciljeve. Grad koji ispunjava stranačke ciljeve može se razvijati, i Zadar je napravio neke iskorake, ali isključivo u svrhu stranačkih ciljeva. Sadašnje ankete pokazuju da je potpora meni u drugom krugu 40%, a sadašnjem gradonačelniku 41%. To je rađeno u siječnju i sadašnji gradonačelnik i ja smo izjednačeni, zaključio je Vučetić.

Osvrnuo se i na Božidara Kalmetu kao i na njegovog nasljednika Branka Dukića. – Gradonačelnik nije nikakav politički subjekt. On se isključivo našao u funkciji praznog mjesta koje je nastupilo nakon kaznenog progona tadašnjeg gradonačelnika Božidara Kalmete. Zamjeram mu sve ono što nije poduzeo kao liječnik. Nije gradu osigurao linearni akcelerator koji je nužan za liječenje onkoloških bolesnika iako je na čelu udruge koja se bavi onkološkim bolesnicima. Nije dopustio sebi da ljudima pruži sto im treba nego je milijune davao propalim nogometnim klubovima, također je organizirao propali koncert Rite Ore na koji skoro nisu došli ni svi članovi benda. On je izabrao da građani neće dobiti linearni akcelerator iako je njegov PR pokušao potpuno utišati tu temu, ali mi to nećemo dopustiti. U nepravomoćnoj presudi postoji jedna veza između gradonačelnika Dukića i Kalmete, a to je da su i jedan i drugi višestruko nemoćni. Oni su nemoćni na komunikacijskoj razini, ako oni misle onako kao što govore onda je i njihova misao potpuno urušena misao. Radi se o osobama koje mogu opstati samo u lancu stranačke poslušnosti. Kalmeta je osigurao svoju ulogu jer je uvijek ostao u lancu stranačke poslušnosti. On je izigrao i napustio sve pripadnike stanke kada su postali nemoćni kako bi postao batler vođama stanke. Sada je i batler Plenkoviću i nemoćan je. Stvorena je fama da on upravlja Zadrom, ali on nema sposobnosti ni mogućnosti upravljati Zadrom nego je Zadar izručio na milost i nemilost stranačkim strukturama, bio je oštar Vučetić.

Gostovanje Marka Vučetića možete vidjeti OVDJE.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime