Na autocesti A1 promet teče usporeno u dužim kolonama vozila u smjeru mora:
– između čvorova Karlovac i Bosiljevo 1 kroz tunel Sveti Marko i
– kroz tunel Mala Kapela.

Između čvorova Karlovac i Bosiljevo 1 promet je bio prekinut kod tunela Sveti Marko u smjeru mora, zbog prometne nesreće u tunelu, javio je HAK u 9.20 sati. Na autocesti A1 pušten je promet kroz tunel Mala Kapela u smjeru mora nakon prometne nesreće, vozi se usporeno u dužoj koloni vozila, oko 11 kilometara.  Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, kao i duž Jadranske magistrale (D8), Istarskog ipsilona i na prilaznim cestama turističkim mjestima. U Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimice ima magle. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Zbog bolje protočnosti prometa, na ulasku na autocestu A1 u Lučkom, vozit će se uz privremenu regulaciju. Iz smjera grada, na Jadranskoj aveniji, promet će se na prilazu naplati preusmjeriti u jedan trak, da bi se ubrzao protok sa istočnog i zapadnog kraka (iz smjera čvora Buzin i Jankomir). Uz to, prometna policija će ručnom regulacijom kontrolirati protočnost prometa.

Držite razmak i ne izlazite iz automobila

Vozače HAK upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozila i mole za strpljenje. “Povremeno dolazi i do zastoja pa vozače i suputnike u kolonama molimo da ne izlaze iz vozila.”, dodaju.

Kolone vozila na autocestama:
–    A1: kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora kolona iz smjera Jankomira duga je oko 7 km, iz smjera Buzina također oko 7 km. Ispred tunela Mala Kapela u smjeru mora vozi se usporeno u koloni, zbog prometne nesreće na vijaduktu Jezerane;

–    A2 Zagreb-Macelj: između naplatnih postaja Zaprešić i čvora Jankomir u smjeru Zagreba duga je oko 4 km;

–    A4 Zagreb-Goričan: kod naplatnih postaja Sveta Helena kao i u zoni radova (83. +100 do 86. +200 km), u smjeru Zagreba, kolona je duga oko 1 km;

–    A7 GP Rupa-čvor Diračje: kod naplatnih postaja Rupa u smjeru mora kolona je duga oko 1,5 km.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Kutina i Novska u smjeru Zagreba promet teče usporeno na 118. km, zbog prometne nesreće.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama autocesta:

– A1 između čvora Bosiljevo 2 i tunela Sveti Rok,

– A2 Zagreb-Macelj između Maclja i Zaprešića,

– A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Lipovac te

– A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Delnice.

Gužve i na granicama

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:

– na ulasku: Kaštel, Macelj i Pasjak (čekanja oko 30 min) te Metković (čekanja oko 2 sata);

– na izlasku: Bajakovo (kolona oko 2 km);

Izlazak i teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, kolona je duga oko 2 km.

Tijekom turističke sezone, a posebice vikendima, na GP Metković pojačan je promet. “Savjetujemo vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, na kojem nema dužih čekanja.”, poručuju iz HAK-a. (index.hr)