Danas se na Viru odvijala prava predstava, po nekima i cirkus u režiji kontroverznog načelnika na odlasku Kristijana Kapovića

U svom posljednjem mandatu, Kristijan Kapović očajnički pokušava uvjeriti birače da je on pravi izbor, no na putu do cilja, malo se izgubio. Za danas je zakazao cirkusantsku javnu podjelu rješenja o božićnicama za virske umirovljenike. Usput, ti isti umirovljenici nisu dobili ni uskrsnice od prošle godine. Dio umirovljenika je ignorirao dolazak ispred zgrade općine gdje je paradirao Kristijan Kapović, no deseci su ipak stigli riskirajući tako svoje zdravlje, a možda i živote. Unatoč maskicama na licima, mnogi se nisu pridržavali protuepidemioloških mjera te su stajali preblizu jedan drugome. Da je Kristijan Kapović u protekla dva desetljeća kao načelnik ispunio koje obećanje, danas bi Vir ima zagrijanu sportsku dvoranu u kojoj su mogli boraviti i umirovljenici kao najugroženija skupina građana u pandemiji. Zanimljivo, sve su to promatrali policijski službenici koji nisu reagirali i prekinuli svojevrsni predizborni skup Kristijana Kapovića.

Što je policija radila danas na Viru?

Naime, za okupljanje više od 25 ljudi, organizatori cirkusa, pardon, predizbornog skupa, morali su ishoditi potrebna odobrenja od nadležne policijske postaje. Neki su naivno pomislili da su policijski službenici zato danas na Viru. Naravno, to nije tako.

U isto vrijeme kada su umirovljenici došli po zakašnjela  rješenja za isplatu božićnice, članovi virske oporbe, udruge „Vir bez podjela“ došli su u najavljen posjet općini Vir kako bi preuzeli dokumentaciju koja ih kao općinske vijećnike i stranke u postupku pripada. Kao i obično, kada se virska oporba organizirano pojavi u blizini zgrade općine, stižu i revni policijski službenici čija je zadaća nejasna. Postavlja se pitanje jesu li policijski službenici danas trebali na Viru kontrolirati Kristijana Kapovića i nenajavljeno okupljanje građana starije životne dobi ili su trebali kontrolirati oporbene vijećnike koji su došli konzumirati svoja, zakonom zajamčena prava?

I tako, dok je policija pazila na oporbene vijećnike kojima je rečeno da dokumentaciju ne mogu preuzeti jer, eto, nema pravnika, Kristijan Kapović je u društvu svojih podređenih kao što su Rajko Radović direktori općinskih poduzeća, pročelnici i pravnici, nadgledao dijeljenje promotivnih vrećica u kojima je bilo svega i svačega. Kristijan Kapović je, naime, od određenih nakladnika otkupio na tisuće primjeraka starih brojeva tjednika Globus, Nacional, Start itd. te uz kinesku šalicu ili kišobran, umirovljenicima podijelio i novine iz kojih su vrištale njegove fotografije!

Hvalite me usta moja

Jedan od umirovljenika, vidjevši da u svakoj tiskovini ima jedna ili više fotografija načelnika Vira sa popratnim promotivnim tekstovima za koje nas ne bi čudilo da su plaćeni iz općinskog proračuna, donio je zanimljiv zaključak. – Prvo mi je na zidu iznad stola u kužini visio Tito, poslije sam morao staviti Tuđmana, a sada mi se čini da će na misto Tuđmana doći Kapović! Svi oko njega su se glasno nasmijali, neki su novine i pobacali i uputili se svojim kućama moleći Boga da nisu uhvatili koronu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime