Nastup Avde Avdića na FACE TV, izazvao je buru u pravosudnim krugovima Bosne  i Hercegovine. Koliko je kriminalizirana pravosudna mreža u BiH, nepotistički, mafijaški, stranački,  koruptivno uvezana posvjedočio je u svome nastupu istraživački novinar Avdić, iznoseći konkretne dokaze. Ništa novoga za publiku koja poznaje prilike u bosanskohercegovačkom pravosuđu. Ispad županijske sutkinje Katice Artuković u vidu demantiranja navoda novinara Avdića izazvao je dosta pozornosti, osobito u Hercegovini

Sutkinja Artuković preko svoga FaceBook profila navodi kako je FACE TV demanti trebala objaviti u cijelosti, jer nedostaju dvije vrlo bitne stranice teksta, kako bi javnost znala potpunu istinu. Zašto sve niste objavili?, pita se sutkinja Artuković u jednom komentaru na tekst objavljen na FaceBook stranici medijske kuće FACE TV.

Nakon demantija sutkinje Artuković krenuli smo u detaljan pregled emisije urednika i voditelja Senada Hadžifejzovića, kao i čitanje i analizu demantija sutkinje Artuković. Iščitali smo kako je sutkinja Artuković krenula u obračun s novinarom Avdićem dajući do znanja kako ona osobno nije kadar HDZ BiH. Artukovićka kaže kako za svoje navode, novinar Avdić nema nikakvu činjeničnu osnovu, niti dodirnih točaka sa stvarnošću i istinom, nego upravo suprotno..?! Strogo formalno i pravno gledajući sutkinja Artuković je možda i u pravu ?! Stvarno možda i nije?!

Na navode Avde Avdića i demantij sutkinje Katice Artuković nameće se niz pitanja i odgovora. Tko je zapravo Katica Artuković, tko je zaslužan za njen blago rečeno streloviti uspon u pravosudnoj mreži BiH?

Prezime Artuković kako je to u svom nastupu na FACE TV aludirao Avdo Avdić u Hercegovini asocira na dr. Andriju Artukovića, ministra unutarnjih poslova, ministra pravosuđa i čuvara državnog pečata u vladi NDH. Prezime Artuković nakon II. Svjetskoga rata, postaje problematično u jugoslavenskim kružocima. U svom medijskom istupu to navodi i novinar Avdić oslovljavajući ju : „ sutkinja u najmanju ruku problematičnog prezimena“.

Je li moguće da prezime Artuković danas 2020. godine, koje se distancira i ograđuje od HDZ-a, prođe u pravosudnim krugovima BiH? Činjenica je kako u Hercegovini pravosuđem ravna takozvana „Sokolova mreža“, koja je dobila etiketu pravosudne mafije, koja nakon Velikosrpske agresije nije procesuirala ratne zločince i zločine po Hercegovini, niti je zakonito postupala u predmetima povijesne pretvorbeno privatizacijske pljačke poduzeća u Hercegovini: SOKO Mostar, Aluminij d.d. Mostar, HEPOK Mostar…!

Pravosudnu mafiju u Hercegovini predvode kadrovi bivšeg jugoslavenskog – komunističkog pedigrea. Za vrijeme vladavine Hrvatske Republike Herceg Bosne, jugoslavenski pravosudni kadrovi Hrvata involvirali su se u sustav, koji im je omogućio daljnje kadroviranje. Generalno, cijelu nepotističku – korumpiranu pravosudnu mrežu BiH, opisuje Avdo Avdić u svojim nastupima, konkretno prilažući relevantnu dokumentaciju.

Iz njegovog istupa nameće nam se pitanje tko je mentor mlade sutkinje Artuković, koja bilježi strelovit uspon od vježbenice do županijske sutkinje i umalo članice VSTV-a?

Čitajući demanti sutkinje Artuković,  upada nam u oči kako je stažirala u odvjetnika Ranka Radovića  u Zagrebu. Tko je prvi mentor Katici Artuković, odvjetnik Ranko Radović?! Predmet riječkoga suđenja Tihomiru Oreškoviću i Mirku Norcu, za zločin počinjen nad civilima u Gospiću, jedan je od predmeta Ranka Radovića i Vesne Pušić. Predmet je medijski popratio tjednik FERAL, a klevetalo se Hrvatsku vojsku, konkretno postrojbu ZNG-a, specijalne policije Vukovi iz Sika. Zaključujemo kako je prvi mentor  sutkinje iz ove priče bio osvjedočeni mrzitelj Hrvatske vojske i njezinih časnika. Mladen Bajić i Ranko Radović sa svojim vježbenicima odradili su prljavi posao, po naputku Carle Del Ponte. Mentorstvo nad Katicom Artuković u Općinskom sudu Ljubuški preuzima Marin Zadrić iz Hadžića, rezervni oficir JNA-KOS-a, koji je u pravosudni krug Sokolove mreže došao preko mreže KOS-a, u VOS HVO. Grad Ljubuški sudovanje Marina Zadrića pamti konstruiranjem afera i procesuiranjem  utjecajnih Ljubušaka. Katica Artuković dobila je volonterski posao, kao  djelatnica  agencije, koju je financirala  Vlada SR Njemačke, a posao joj se sastojao od prebiranja arhiva Općinskog suda Ljubuški po uputi agenta, podoficira JNA – KOS-a Marina Zadrića, sa formalnim pokrićem uloge predsjednika Općinskog suda Ljubuški. Danas je Zadrić predsjednik Županijskog suda u Mostaru, a njegova kćerka je također zaposlenik jednog od sudova Hercegovine, udata za nekadašnjeg srbijanskog fudbalera Zrinjskog Ognjena Todorovića. No vratimo se mi Artukovićki. Temeljem volonterskog rada strane agencije Katici Artuković se osigurava polaganje pravosudnog ispita, a to je detalj iz životopisa koji ona ne navodi u svom demantiju Avdiću i FACE TV. Poznavatelji rada Općinskog suda Ljubuški, točnije zaposlenici navode kako je Katica Artuković kao volonter, bez kvalifikacije za razdoblje 2003-2005. godine ovjeravala ugovore. Zaključujemo da nije bila službena osoba, lažno se predstavljala, kako bi drugima svojim nezakonitim radnjama, ovjerama, pribavila enormnu materijalnu korist. U svom životopisu Artukovićka navodi kako je obavljala dužnosti glasnogovornice Općinskog suda Ljubuški, službenice za informacije, članice web tima i predsjednice Povjerenstva za pritužbe. Kao sutkinja Općinskog suda Ljubuški Katica Artuković istakla se u osuđujućim presudama, koje u velikom broju bivaju poništene, nakon čega je promaknuta za suca Županijskoga suda u Širokom Brijegu. Županijski sud u Širokom Brijegu centar je moći pravosudne mafije „Sokolove mreže“ koju predvodi kuma Jugoslavena Dragana Čovića, Bosiljka Rudež zvana Bosa, supruga Blage, bivšega  direktora SOKO Grude. Županijska sutkinja Artuković nakon vrlo kratkog vremena postaje kandidat „Sokolove mreže“ za člana VSTV BiH. Put prema VSTV pokušava joj osigurati Bariša Čolak po naputku Dragana Čovića uz suport oficira JNA, zamjenika ministra obrane  BiH, Mije Krešića. No bezuspješno.

U svom demantiju Avdiću, sutkinja Artuković navodi  “…nisam materijal podoban za pritiske, lažna prijateljstva, licemjerne i skrivene nakane i zakulisne igre. Priznajem jedino silu argumenata utemeljenih na zakonu…“ Ponosi se sutkinja Artuković i svojim životopisom i suradnjom s međunarodnim organizacijama, pobijajući sama sebe u svojim navodima iz demantija. U naslovu demantija sutkinja podvlači rečenicu: „Sutkinja Artuković nikada nije bila član niti jedne političke stranke, pa tako niti HDZ-a, niti je ikada bila kadar, u službi bilo koje političke organizacije“.

Držimo kako bi se dama-sutkinja Artuković trebala malo „skulirati“, prizemljiti i zapitati tko su:  Dragan Čović, Bosiljka Rudež, Marin Zadrić, Mijo Krešić, Bariša Čolak, Stanko Čolak, Stjepan Mikulić, Mile Zeljko, Dragica Šimić…? Može li se sutkinja presabrati i zapitati komu i zašto sudi? Može li se sama zapitati ima li montiranih predmeta protiv časnih generala, organizatora otpora velikosrpskoj agresiji koje pravosudna mafija „Sokolove mreže“ pokušava diskreditirati, blatiti, kompromitirati i na koncu iseliti?! Naravno da ima!

I na kraju podvlačimo, nije sramota prezivati se Artuković, biti časna i poštena sutkinja županijskog suda provincije Široki Brijeg. Međutim, nije časno, pošteno i moralno biti županijska sutkinja, dio „Sokolove mreže“ pravosudne mafije, koja je opljačkala sva poduzeća Hercegovine, osobito grupacije SOKO i ostalih državnih poduzeća, a prije toga koristiti njihove resurse u korist JNA, odnosno Velikosrpske agresije protiv svoga hrvatskoga naroda, a za zločin i kriminal do danas ne odgovarati za to.

P.S. Tko god si uzme ulogu suca, istine i znanja, potone pod smijehom Bogova. (Albert Einstein) Osuđivanje je prirodno. To nije problem. Ali ako to pogrešno shvatimo kao istinu ili stvarnost, postajemo pomalo ludi. (Roshi Reb Anderson)

4 KOMENTARI

  1. Jedna digresija,muz gos.Artukovic bez natjecaja i kvalifikacija uposlen prosle godine u gradsko poglavarstvo Ljubuski.Toliko o tome koliko ona nije kadar HDZ.

  2. Odličan tekst.Čestitam megamediji na utrošenom vremenu u ovu kaljužu širokobriješke pravde jugounitarista. Artukovići su časni ljudu ,ima izuzetaka Katica je primjer. HDZ je zaposlio cijelu obitelj Kordić u HT Mostar, muža u Grad Ljubuški,a dotičnu Katicu financiraju Soroševe nevladine-špijunske fondacije. Pametnom dosta.

  3. Katica Artukovic u svojim svatovima prijavila policajca Žaru Grbavca da je pjevao ustaške pjesme Marijane Marjane,zvala MUP da im djelatnik piva Ustaske pjesme. U svojim svatovima skinula hrvatsku zastavu i trazila da izvuse BiH zastavu. Bolja je ona turcima od Komšića. Nije mi jasno zašto je nisu izabrali.Po habitusu obitelj Kordić iz Grljevića je HDZ-HSP. Čija je ona đava zna.Nema joj druge nego da se poturči.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime