Policijski službenici Postaje granične policije Trilj i Policijske postaje Sinj  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom, državljaninom Poljske, za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi


Naime, policijski službenici su jučer u utorak, 5. prosinca 2023. godine, nešto prije podneva na triljskom području zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao spomenuti 20-godišnjak. U unutrašnjosti vozila nalazilo se više stranih državljana, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje, tijekom policijskog postupanja 20-godišnjak je, u namjeri da postupanje spriječi, fizički napao policijskog službenika i lakše ga ozlijedio.
 
Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 20-godišnjak iz koristoljublja pomogao stranim državljanima u protuzakonitom kretanju na način da ih je, po prethodnom dogovoru, preuzeo na triljskom području, nakon što su nezakonito pješice ušli na područje Republike Hrvatske.
 
Policijski su službenici prema stranim državljanima postupali sukladno Zakonu o strancima, dok 20-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime