Rastrošni direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka nije naučio ništa iz lošeg iskustva sa propalim projektom Sunset Sports Media Festival koji se održavao u Zadru u lipnju prošle godine

Svjestan da je riječ o bezveznom festivalu na kojem je nazočilo nekoliko desetaka posjetitelja, mahom zaposlenika Gradske uprave, gradskih ustanova i poduzeća, Mario Paleka je i ove godine uz pomoć članova Turističkog vijeća donio odluku da će kontroverznim organizatorima tog, doista, bezveznog događaja dodijeliti 100 tisuća eura!

Nije mu bilo sumnjivo što iza događaja ne stoji više tvrtka Pepermint d.o.o. već novoosnovana tvrtka Sunset Media Festival d.o.o., osnovana samo četiri dana prije objave natječaja za dodjelu novaca. Mario Paleka je, očito, dalekovidan, pa ovaj bezvezni festival uspoređuje sa Filmskim festivalom u Motovunu. Uvjerava radoznale kako je Sunset Sports Media Festival projekt budućnosti koji će za deset godina postati svjetski događaj.

Njegovo mišljenje ne dijele zadarski HDZ-ovci koji se još nisu oporavili od šoka nakon proglašenja rezultata lokalnih izbora u svibnju 2021. godine. Tamo neki Enio Meštrović dobio rekordan broj mandata, a HDZ nije bio ni blizu potrebnog broja glasova za formiranje većine u Gradskom vijeću. Već tada su HDZ-ovci na svojim stranačkim sastancima otvoreno govorili kako ih je jednog mandata koštao Mercedes Damira Kneževića u HNK Zadar, a da im je jedan do dva mandata odnio i Mario Paleka svojim nepromišljenim postupcima.

Poučeni iskustvom na lokalnim izborima u svibnju 2021., zadarski HDZ-ovci nisu oduševljeni Mariom Palekom, posebice u svijetlu najnovije ankete jedne nacionalne agencije za istraživanje javnog mnijenja prema kojoj HDZ “visi” na nekih 17 % podrške birača. Iako pojedinačno kao stranka, politička opcija, najviše vrijede, nemaju razloga za optimizam. Enio Meštrović “težak” je 13,5 %, SDP 5,4% itd.

Ako Mario Paleka nastavi donositi odluke o trošenju novca građana u separeima restorana i konobi na Stanovima u društvu svog prijatelja Branka Dukića bez da poštuje određene zakonitosti struke, rejting HDZ-a mogao bi dodatno opasti. Upravo na taj način promišljaju u vrhu zadarskog HDZ-a koji sve više zamjeraju Paleki njegovo neodgovorno ponašanje kao direktora Turističke zajednice grada Zadra. Pitanje svih pitanja je koliko će do idućih lokalnih izbora Mario Paleka “izbiti” mandata HDZ-u. Konačno, ukoliko Paleka nastavi raditi što ga je volja, uz blagoslov Branka Dukića, pitanje je i hoće li HDZ ikad više imati svog gradonačelnika? (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime