„Pejzaži boja“ naziv je prve samostalne  izložbe zadarskog slikara Nevena Otavijevića, koji se predstavio pred brojnim posjetiteljima ovog petka, u galeriji „Kapetanova kula“ u organizaciji HDLU Zadar.

Iz bogatog fundusa ,ovaj pomalo samozatajan slikar, ovom prigodom izdvojio je  sedamnaest slika različitih priča i formata,svaka svojom genijalnošću unikatna. U predgovoru kataloga, Boris Žuža za Nevena Otavijevića kaže kako se njegove slike  ističu  naglašenom gestualnošću,izraženom crnim konturnim linijama te intenzivnim koloritom koji pridaje prepoznatljivu notu njegovim pejzažima,mrtvim prirodama te aktovima.
U svom osvrtu na izložene radove, Žuža  također ističe  Otavijevićevo  povremeno zavirivanje  u nadrealizam te simbolizam koji posjeduju posebnu atmosferu, te da su poneke slike i na samoj granici apstrakcije.

Dragan Jelavić, predsjednik društva,ovom prigodom je naglasio zadovoljstvo na održavanju ove izložbe, te u svojoj  riječi  istaknuo kako je upravo Otavijević 2016.godine uvršten u knjigu „The best of Modern and Contemporary Artists“ koja je posvećena novim talentima na likovnoj sceni, a uz podsjećanje na vječne gigante likovnosti kao što su Picasso, Cezanne,Matisse, Salvador Dali itd.

Iako umjetnik sam o sebi ne voli govoriti,već to prepušta svojim radovima da govore u njegovo ime, ni Otavijević od tog pravila ne čini iznimku. Ovom prigodom je skromno rekao kako se on u slikama nalazi i da u istima pokušamo uživati. Ono što je posebno potrebno istaknuti a što nismo mogli doznati direkno od samog slikara,  to je da je često pozivan na likovne radionice te da je sudjelovao na preko dvadesetak skupnih izložbi te humanitarnim donacijama.
Također, pozivan je na mnoge izložbe u više europskih metropola…

Ovom prigodom, obol izložbi su dali i zadarski pjesnici: Ivica Ušljebrka sa naslovima autorskih pjesama „Suhe smokve“ i „Perspektiva“, te  Nikolina Mojić sa svoja dva naslova „Vapaj u letu“ i „Iza sna“.

U dobroj atmosferi uz sliku i stih večer je prošla u ugodnom druženju a svi koji izložbu žele pogledati mogu to učiniti svaki dan od 09-14, te od 17-21 sati. Izložba je otvorena sve do 20.lipnja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime