Nedavno je poznati poduzetnik Petar Ćorluka kupio građevinsko zemljište od Kruna Žulja u Baškoj Vodi  gdje bi trebao niknuti luksuzni hotel

Kruno Žulj vodio je pravnu bitku sa općinom Baška Voda, odnosno Joskom Roščićem punih 18 godina i na koncu je zemljište za koje postoji izvršna građevinska dozvola, prodao Petru Ćorluki koji je prethodno kupio i hotel Hrvatsku, kao i apartmansko naselje Urania. Petar Ćorluka možda i uspije u naumu da realizira kapitalne turističke investicije u Baškoj Vodi, mjestu okrenutom turizmu u kojem mnogi nemaju posao. Sudeći po višegodišnjim suspektnim aktivnostima lokalnog šerifa Joska Roščića, Petar Ćorluka nema puno razloga za optimizam. No, nikad se ne zna.

Josko Roščić javno tvrdi kako je dosta apartmanizacije i kako neće dopustiti da se betonizacija iz Makarske preseli u Bašku Vodu?!  Bašku Vodu je betonizacija i apartmanizacija davno progutala i sve to u brojnim mandatima Joska Roščića koji je načelnik od prvog dana. Njegova izjava o apartmanizaciji i bezonizaciji čudi obzirom da je svojedobno uhvaćen na djelu kada je bespravno izgradio jednu kuću za koju je naknadno izdano rješenje o rušenju. Za razliku od divlje gradnje koje je sudionik sam Josko Roščić, investitori poput Petra Ćorluke ili Kruna Žulja uvode red u prostoru. Primjerice, hotel kojeg je ispod apartmanskog naselja Uranija namjeravao izgraditi Kruno Žulj, pa je zbog samovolje Joska Roščića nakon 18 godina odustao, zapravo bi podignuo razinu turističke ponude i kvalitete Baške Vode. Nadalje, Baška Voda bi tim i sličnim objektima dobila ljepšu, moderniju vizuru, podigla bi se i kvaliteta strukture gostiju i konačno, deseci, pa i stotine mladih i stručnih, imalo bi posao.

No, Josko Roščić ima neke druge planove, a percepcija javnosti je da zapravo sprječava svakoga tko želi investirati u Bašku Vodu iz samo njemu znanih razloga. Kruno Žulj je svojedobno za nacionalne medije kazao kako ga je Josko Roščić tražio mito u protuvrijednosti dva milijuna eura da može početi graditi hotel. Sam Josko Roščić tu tvrdnju nikada nije opovrgnuo. Dapače, za RTL televiziju je potvrdio kako je od Kruna Žulja tražio polovicu jedne zgrade, ali eto, ne za sebe, već za općinu?!

Hoće li Josko Roščić tražiti nešto slično i od Petra Ćorluke? Ono što je u ovom trenutku sasvim izvjesno, jest da je Petar Ćorluka nezadovoljan Joskom Roščićem jer se do danas na Općinskom vijeću nije našla točka dnevnog reda pod nazivom „Urbanistički plan uređenja“. Pitanje je i hoće li se o tome i raspravljati dok je načelnik Baške Vode Josko Roščić. Za njega slijepo glasuju mnogi hraneći se mrvicama koje im Roščić baca ispod stola u vidu raznoraznih poslova na plaži kao što su iznajmljivanje ležaljki, suncobrana, razne ugostiteljske usluge i sl. Zbog sitnih interesa onih koji na račun „dobre volje“ Joska Roščića ostvaruju profit na plaži i lobiranja „od vrata do vrata“, općina Baška Voda predstavlja svojevrsnu tamnicu za sve one koji priželjkuju normalan život. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime