Jučer je na zgradi Grada Makarske postavljena ogromna hrvatska zastava povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

Zanimljivo, to je već druga godina zaredom da se na zgradu Grada Makarske postavlja ovolika zastava u drugoj godini mandata HDZ-ove vlasti na čelu s Jurom Brkanom, Draženom Nemčićem i Jozom Vranješom.

Još zanimljivija činjenica je da je gradonačelnik Makarske Jure Brkan ne tako davno usred bijela dana premlatio hrvatskog ratnog vojnog invalida. Toliko o tome što Juri Brkanu predstavlja Domovinski rat, hrvatski branitelji odnosno hrvatski ratni vojni invalidi. Na sličan način reagiraju i tzv. pripadnici „Minhenske bojne“ koji su za vrijeme Domovinskog rata sjedili u naslonjačima i putem televizije pratili Domovinski rat u Hrvatsku, a po završetku rata preko noći postali „najveći Hrvati“. Danas ih se može lako prepoznati. Kunu se u domoljublje, simpatiziraju ustaški pokret i prizivaju smjenu aktualnih vlasti jer, eto, ne vode računa o nacionalnim interesima.

Tako pripadnici „Minhenske bojne“ liječe svoje komplekse i pokušavaju obmanuti javnost prikazujući sebe kao velike domoljube. Slično se događa i u Makarskoj gdje Jure Brkan kompenzira svoje grijehove prošlosti, rekli bi neki i sadašnjosti, golemom zastavom pokušavajući tako sebe prikazati kao velikim domoljubom.

U isto vrijeme jedan od njegovih zamjenika vozi automobil bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka i u susjednoj državi plaća osiguranje za vozilo kao i druga davanja dok je drugom zamjeniku otac promijenio ime nakon uspostavljanja hrvatske države kako bi zvučalo više hrvatski, a manje, eto, srpski.

Osim licemjerja kojeg otvoreno pokazuje HDZ-ov gradonačelnik Jure Brkan, preupadljiva hrvatska zastava na zgradi Grada Makarske neprimjerena je ne samo zato što su nalog za postavljanje dali Jure Brkan i njegovi suradnici već i zato što se u HDZ-ovoj Makarskoj propagiraju iskrivljene vrijednosti za koje se sigurno nisu borili hrvatski branitelji, junaci Domovinskog rata. Govorimo, dakako, o korupciji, uhljebljivanju stranačkih kadrova, nepotizmu…

I sad bi građani Makarske, kada vide toliku zastavu, zadivljeno trebali gledati u nju i ponosno govoriti o Juri Brkanu i lokalnim HDZ-ovcima jer su postavili najveću zastavu u Hrvatskoj? Naravno da ne. To je tek skretanje pozornosti sa bitnih realnih problema. Osim prije spomenute korupcije, uhljebljivanja i nepotizma, turistička sezona u Makarskoj je ugrožena zbog neodgovornih gradskih vlasti koje dozvoljavaju masovnu izgradnju, koji ne brinu o prometnoj strategiji, infrastrukturi i mnogim drugim stvarima.

Ponavljamo, oni svoje „domoljublje“ dokazuju velikom zastavom, a ne realnim djelima koja će unaprijediti kvalitetu života u ovom podbiokovskom gradu. Kao da su građani ovce, HDZ-ove gradske vlasti poigravaju se njihovim emocijama i zdravim razumom. #makarskajebitna

19 KOMENTARI

 1. Joze Vranješ je ovo isforsira, Aluminij je propa propast ćete i vi.
  U govnima plivamo a vi ćete ih gucat

 2. Da smo složni i čestiti, davno bi imali državu.

  A bit će, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička, krvava carstva kao kula od karata.

  Nema države bez krvavih gaća.

  Pobit ćemo se za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima.

  Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako.

  Kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako naši kradu.

  Svak nas je krao i potkradao, a najteže će biti kad nas naši budu krali i prodavali svjetskim jebivjetrim makro lopovima.

  Navalit će na nas velika ptica grabljivica.

  Kako tada nas spasiti od nas?”

  Ovo svaki dan pročitajte, i ako imate morala od stupite, uhljebi i marionete ljudi u sjeni.

 3. Jedan naš je davno da komentar po toj temi:PLAKAT ČEMO MI ZA ONIMA KOJI NAS NISU VOLILI. Ili još bolje ovo poruka domoljubima: NEMOJTE NAS VIŠE VOLIT FALA VAM DOSTA NAM JE TE VAŠE LJUBAVI.

 4. Raznorazni Brkani, Roščići i drugi “domoljubi” kriju se desetljećima iza zastava i ruku na srcu,izražavaju nesmiljenu ljubav prema Domovini, ali to je ona Domovina koja je njima i takvima kao oni omogućila nepotizam, krađu, pljačku državne imovine, i svakojako nelegalno bogaćenje i potenciranje sebe i svojega a uvijek na štetu Države, dakle Domovine… za koju su najbolji sinovi ginuli i krv svoju dali , a sada evo imamo zastave i ruke na srcu istih onih koji tu Državu nikad nisu željeli, voljeli ni priznavali. Sada im je draga, Država, šahovnica i zastava, jer su pod njihovim plaštem i pod cijenu uništenja Države same (što je njima i bio i jest uzgredni cilj) dobro potkožili sebe i svoje Kradezeovce, oglođaše našu dragu Hrvatsku kao štakori do gole kosti, a poštenim ljudima pokazali put – vani, preko granice. Umjesto da smo mi isti Hrvati, domoljubi, branitelji i ostali pošteni svijet ove zemlje ustali i pokazali vrata – njima, mi ih još uvijek svojim glasovima držimo na vlasti. Dok zadnju nam koščicu ne oglođu, zadnju Kunu nam pokradu, zadnju vlat trave ne popasu…. valjda ćemo onda biti sretni i zadovoljni svi.

 5. Joze Vranješ je glava za četiri noge,totalni idiot,mali Nemčić je malen,znači kompleksas,a vrli selonacelnik……nitko i ništa,nula kao i otac mu

  • PA oni Jesu pupovcevi I titini tj. slicnim zlocincima, Zar si toliko glup da to ne znas tupino zadojena,..

 6. Dakle, priznajem, nemam pojma o kojima je ovdje političkim fenomenima u Makarskoj riječ. Ali, znam da je mega-media hr. objavila tekst o devastaciji obalnog područja (konkretno, plaže) u mjestu Podaca/Zaostrog, zemlja zvana Kapeć (kč 1451/1) od strane iuvjesnog don Petar Krstićević, na mlinici iz npr. 14. stoljeća, koji blage veze nema s Dalmacijom, a kamo li Zaostrogom. Izašli su na protest mještani Podace, mega-medi sve snimila. ….I, shvatila kako je važno zvati se ne Ernest, već Krstičević….Ukratko, ovaj medij piše kako mu se kaže, neću reći kako mu se plati, anonimno (nema tu autora) itd. Ukratko, neozbiljan i nepouzdan……

  • naravno da je nepouzdan ali nije neozbiljan. Istina ,nanese ljudima po naruđbi zlo,ali već je toliko poznato da nitko pametan ih ozbiljno i ne shvaća. Čudi me da ih vi zovete da vam pišu o problemima. Očito vam puno toga u životu nije jasno kad tražite pomoć od ovog medija.

  • Ti si pouzdana i ozbiljna, koliko je ovaj medij vrijedan i demokratski postavljen vidi se i iz toga što objavljuje tvoje brljotine pouzdana i ozbiljna moja prepametna Zvijezdo Danice!

Comments are closed.