HDZ-ov direktor Nasada Josip Krnčević prošli tjedan je oštroumno zaključio kako zbog tehničkog proračuna na Gradskom groblju ima tek petnaestak ukopnih mjesta

– Neće više biti grobova. Ljude ćemo morati pokopavati u zemlju. Da imamo proračun, bila bi nastavljena izgradnja novog groblja u Crnom i do kraja godine imali bi 450 novih grobnica s više od tisuću ukupnih mjesta. Ali proračun nemamo. Ovo je problem veći od aglomeracije zbog koje je zadnje tri godine raskopan grad. Ali ga nitko ne potencira. Sve dok mu netko iz kuće ne umre. Nema više mjesta na groblju, nema prihoda od prodaje grobnica, a proračun je blokiran, nizao je jadikovke direktor Josip Krnčević.

Nastavno na pesimistične prognoze direktora Krnčevića, ne možemo, a da se ne upitamo ostvaruju li Nasadi svoje prihode kao monopolisti? Zar Nasadi ne prodaju grobnice po unaprijed uzetim akontacijama? Je li moguće da sposobni direktor Krnčević čeka gradski proračun da krene u investicije za koje je interes veći od ponude? Zašto ne odšeta u banku koju ne može birati jer se zna gdje jedino može otići i ne zatraži kredit za izgradnju grobnica?

Ovakvo cmizdrenje HDZ-ovog direktora uvreda je za zdrav razum. Ali to je tako sa menadžerima čiji uspjeh ovisi isključivo o proračunu, a u privatnom sektoru bi bili potpuno nekonkurentni.
Gradonačelniče Dukiću, ovakav direktor jednog gradskog poduzeća moze biti samo u gradu u kojem ste vi gradonačelnik!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime