Kao što se moglo i pretpostaviti, ostvarila se kandidatura samoproglašene kandidatkinje za županicu Zadarske županije

Sveprisutna Renata Sabljar Dračevac, dugogodišnja oporbena čelnica koja po vlastitom priznanju ne zna napisati amandman i službeno je postala kandidat SDP-a za županicu.

Jedini uvjet je biti dokazani socijaldemokrat bez obzira što bi to moglo značiti. Kako predloženi kandidat za mjesto dožupana iskrsnuo je Marino Rukavina koji dolazi s Vira. Rukavina je posljednjih deset godina istinski koalicijski partner virskom HDZ-u dok je njegova stranačka šefica više puta kritizirana zbog tihe koalicije sa županijskim HDZ-om. Ako je suditi po tome, možda je na pomolu velika koalicija HDZ-a i SDP-a u županiji, a sve po uzoru na virski model?

Za očekivati je da će sa koalicijskim partnerom održati i predizborni team building na legendarnom nogometnom igralištu na otoku Viru. Kako se ovdje radi o lokalnim izborima, navedeni dvojac se već smatra dokazanim i prepoznatljivim pa ni birači ne bi trebali imati dileme u odabiru.

Inače, Renata Sabljar Dračevac je predsjednica Županijske organizacije SDP-a, potpredsjednica Županijske skupštine Zadarske županije, saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.

Marino Rukavina je član predsjedništva Županijske organizacije SDP-a, vijećnik Županijske skupštine, vijećnik u Općinskom vijeću općine Vir i predsjednik Općinske organizacije SDP-a Vir i zaposlenik općinskog poduzeća Vir turizam d.o.o.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime