Prvi koncert iz Ciklusa Bersa održava se u subotu, 4. studenog u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, uz slobodan ulaz

Ciklus je nazvan po jednom od najvažnijih skladatelja koji su djelovali u Zadru, Blagoju Bersi, čije ime nosi zadarska Glazbena škola. Obuhvaća četiri koncerta u suradnji Koncertnog ureda Zadar i zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa, kako bi se profesorima i učenicima Škole omogućilo predstavljanje široj publici i potaklo na nove projekte i suradnje.

Na koncertu će nastupiti bivši učenici Škole, sadašnji studenti glazbenih akademija – mezzosopranistica Nikol Buterin; violinistice Tea AnićIvana Anastasija BarjašićDora DuševićNora Fantina i Antonija Tudorović; violistica Rebecca Vidajić; violončelisti Viktor HodakKarla Jelena Milićević Lucija Milković; trubač Donat Martinović, flautistica Ana Dobrijević, klarinetistica Marta Zrilić te pijanisti Victoria Alesandra Nikpalj i Adrian Valčić. Za glasovirsku pratnju su zaduženi profesori klavira sa Glazbene škole Blagoje Bersa: Jurica Šoša, Đurđica Vincetić, Blanka Aždajić i Ivan Štorić. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime