Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira panel na temu mladih i budućnosti Mediterana koji će se održati u Centru za kreativne industrije u Zadru u ponedjeljak 15. studenog od 10 sati . Riječ je o tematskoj raspravi u sklopu procesa Konferencije o budućnosti Europe tijekom kojeg građanke i građani u svim državama članicama EU-a imaju priliku iznijeti ideje i prijedloge za reformu europskog bloka

Uvodne govore održat će zadarski gradonačelnik Branko Dukić te zadarski župan Božidar Longin, a videoporukom okupljenima će se obratiti potpredsjednica Komisije Dubravka Šuica te predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković.

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak putem videoveze osvrnut će se na dosadašnje rezultate procesa Konferencije o budućnosti Europe te na rad europskih građanskih panela. Svoje iskustvo sudjelovanja na jednom od njih s publikom će podijeliti članica tematskog panela za klimatske promjene, okoliš i zdravlje Mateja Lisak. Na panelu će sudjelovati i prorektor sveučilišta u Zadru Josip Faričić, studentica Bruna Grubišić, predstavnica nevladine organizacije Are You Syrious Karolina Rugle, te učenica Ekonomsko-birotehnička škole Zadar Lara Jurković, inače sudionica programa Škola ambasador Europskog parlamenta.

Raspravu možete pratiti na Facebook stranici i na YouTube kanalu Europskog parlamenta u Hrvatskoj .

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime