Sad nakon dobivanja kandidatskog statusa, experti (s diplomom ili im se ona mora oduzeti)-za pitanja europske politike proširenja, izazivaju dvojbu, kako i tko će odgovoriti  za: Hrvate, tko za Bošnjake, tko za Srbe? Građani nisu sporni, bar oni koji su već u Europi!

Usuditi ću se izraziti duboku sumnju da je BiH spremna za Europsku Uniju? Vjerujem kako je jedan od razloga  njihove opravdane sumnje, to što će na 4tisuće pitanja, jadna stara Europa (3×4000) dobiti 12tisuća odgovora! Možete li zamisliti lica lidera, dok budu sricali slova za toliki broj odgovora!?

UPITNIK

  1. Kako su latini (Hrvati Hercegovine) od 1972.god sposobni za slobodno tržište, otvara se pitanje: Da li je Europa umrla u Bosni?

622- Da li u izgradnji nove europske Bosne  sudjeluju i hoće li si dati napora: radikalni islamisti, mudžahedini-ISIL-ovi ratnici, vehabije, multi-kulti mutikaše, i svi narodi i narodnosti?

1437- Živi li Krist u Bosni?

1.666- Da li je Vaš cilj kolektivno vladanje u BiH?

2100- Koga više volite: Bakira-Čovića –Milete-Dinu-Fortu-Nikšića-Komšića…bla bla bla uz aneks-voljeli itko: Židove i Rome, pripadnike LGBT zajednice?

2101- U kojoj mjeri smatrate, da je novi međunacionalni sukob u BiH neminovan?

2102- Pitanje za liderski „trio“ iz predsjedništva, ponaosob za svakog: Na koji način bi se Vi umiješali u taj rat?

2103-Vrijedi li, ijedan narod ili pojedinac,koliko vrijedite i značite Vas troje, sebi samim?

3001- Šta je to belaj, da li je to desert, hoće li biti belaja za večeru u BiH?  

3002- Spemaju li se Bošnjaci na osvetu?

3003-Želite li pristupiti europskoj porodici naroda, kako ona ne bi više bila krščansko-katoličko-protestantski klub?

3004- Da li su: Turci i Arapi kojih je sve više, nova nacionalna manjina u BiH?

3005- Kad znamo da u demokraciji vlada politički pluralizam, naše pitanje za Vaše vlasti je: imali u Bosni pluralnih i istospolnih brakova?

3999- Zašto su Bosanci sretniji od Finaca i Danaca?

Ovo su neka od mogućih pitanja, čiji bi odgovori morali upotpuniti novu europsku osobnu legitimaciju BiH! To jesu: nacionalna, ustavnopravna, demografska, politička, socijalna, kulturna i ina druga pitanja između E.U i vladajućih, ali isto tako su unutarnja stvar same BiH! No, kako su se E.U i međunarodna zajednica u cjelini, kako to i obično biva, malo oglušile o potrebi da riješe bar neka od pitanja, koja i dan danas opterećuju BiH, a nisu niti pomogle da se izbjegnu: nepovjerenja, sukobi i ratovi!  Gospođe i Gospodo, ne bojite li se, da će isto tako, upitnik s 4tisuće-skrivenih od javnosti pitanja, neće ponudi ništa osim birokratskih laksativa! Neupotrebljivih za narode+ostale+druge i drugačije! Možda latini znaju više, oni su već građani Europe!

Dozvolite, ja bih ovdje želio da objasnim neke stvari, koje izgleda nikome nisu jasne! Smatram kako u ovom geopolitičkom trenutku ima jako puno problema koji opterećuju međunacionalne i međunarodne odnose, a koji su opet zabrinuli „domaće“ ali i narode i građane Europe! Složiti će te se u cjelini s početka teksta, da ih ima cijeli niz. Nisam baš siguran, da već postoji netko, tko bi o ponuđenim a skrivenim pitanjima, koji najvećim dijelom opterećuju ali i nedozvoljavaju normalan i učinkovit politički sustav BiH. Visoki predstavnik? Nije li se od njega očekivalo čudo? Spektakl? Moj kurac će  ponuditi odgovarajuće odgovore na ime i zadovoljstvo: naroda+ostalih+drugih i drugačijih i građana? Volio bih da griješim, no, možda Vi znate, tko će osigurati provedbu istih kroz zakonska rješenja i zadate mjere? Neki, a ne sumnjam da ih nema, ne vide drugog načina izlaza iz ovakvog stanja, nego novim ratom? Slobodni su ustvrditi-da se samo tako može postići zadovoljavajuće rješenje? Promjene u odnosima broja pojedinih naroda, idu u korist politike: neusklađivanja ustavno-pravno- teritorijalnog ustroja, nestajanja, majorizacije, preglašavanja i oduzimanja političkog odlučivanja i nesudjelovanja u vlasti na svim razinama! Nitko ne može sakriti da sve navedeno ide u prilog trolovima rata! Tko ne bi ratovao, kad se osvrne na bogatsvo koje se zgrnul! U svijetu, pa tako i u BiH počinje drugačija-nova raspodjela: moći, vlasti, novca, politika, resursa, medija, upravljanja, utjecaja…Samo Strašni Sud ostaje Njemu!.  Ko je jamio…jamio je, ali hoće li baš biti tako?

Nema tog pitanja na koje ne mogu odgovoriti! Stoga preporučam se za odgovore, samo zato da ne bude belaja, i, kako ne bi ispali na kraju loši, a svi volimo desert-Vaš Hrvatin!   

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime