Policijski službenici Policijske uprave zadarske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta  provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno više osoba zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela

Tijekom jutra na području Zadra započela je realizacija kriminalističkog istraživanja kojim je obuhvaćeno više osoba  te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku.

Uhićeni su, piše Slobodna Dalmacija, porezni inspektori za koje se sumnja da su uzimali mito i to Robert Slavica (51) iz Šibenika, Žarko Gospić (64) iz Zadra te Zlatko Filipović (58) iz Zadra.

Osim njih, djelatnici zadarske policije uhitili su i one za koje se sumnja da su mito davali, a to su Marin Dokoza (52), vlasnika tvrtke Marino keramika d.o.o., Branko Bungur (48) iz Zadra vlasnik i odgovorna osoba firme Slad d.o.o., Davor Lulić (43), vlasnik firme Lulić d.o.o., Ivan Lulić (71) kao odgovorna osoba firme Mehanizacija d.d., potom Nino Šimunić (51) iz Zadra, Zef Mučaj (65) iz Nina, vlasnik pekare te Mito Mičić (53), vlasnik zadarskog lokala “Šime”.

USKOK sumnja da je Slavica primao mito i zlouporabio svoj položaj i ovlasti te poticao drugu dvojicu svojih kolega na isto. Tako, primjerice, nije poduzeo nikakve radnje da ovrši firmu Branka Bungura odnosno njene račune i nekretnine i tako je došlo do toga da država nije mogla naplatiti preko dva milijuna kuna dugovanja za porez. Isto tako, Slavica je Bunguru dojavljivao kad će biti zapljene sredstava po računima firmi preko kojih je ovaj radio, a kako bi Bungur mogao novce prebaciti na račune drugih osoba.

Za ovu je uslugu, Bungur je poreznom inspektoru Slavici, sumnja USKOK, isporučivao naručene količine alkohola kojeg su njegove firme proizvodile, a radi se o Vinariji Biograd i Zadarskoj pivovari. Isto tako, tako barem smatraju istražitelji, Bungur je pomogao da se Slavičin brat zaposli u šibenskoj komunalnoj firmi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime