Na Kolegiju gradonačelnika ukaže se gradonačelniku anđeo i reče mu da će ga, zauzvrat što je bio nesebičan i pošten političar, Bog nagraditi. Za nagradu je trebao izabrati između beskrajnog bogatstva, mudrosti ili ljepote. S malo oklijevanja gradonačelnik izabere beskrajnu mudrost

Piše: NE SMIMO REĆI!

„Izabrano!“ reče anđeo i nestane među oblacima. Sve se pročelničke glave okrenuše prema gradonačelniku. Nakon poduže šutnje jedan od pročelnika prozbori: Reci nešto. Gradonačelnik ih pogleda i reče: Trebao sam uzeti novac. U ovoj fantaziji postoji nesebičan i pošten političar i postoji teza da će netko izabrati MUDROST umjesto NOVCA. Zato se ovo i zove fantazija. Naravno, ubrzo gradonačelnik „dolazi pameti“, sve sjeda na svoje mjesto i mi smo opet u realnosti svakodnevnice. Naš političar bira materijalno umjesto duhovnog. U ovo smo se uvjerili, ovo nije fantazija. Mi plaćamo račun za TAJ njihov izbor!

  • Nakon zadnje naše objave klime u objektima Centra za mlade (u prostoru bivše vojarne u Ulici Stjepana Radić), prestale su raditi. Istina ne znamo da li su „crkle“ ili ih je netko (zbog naše objave) ugasio?! Iako objekt nije opremljen i useljen klime su radile 24 sata dnevno. Problem je što su klime tako bučne da izluđuju okolne stanare. Čovjek koji se bavi klimamadošao je na lice mjesta da vidi o kakvom se to „patentu“ radi. On misli da bi svakako trebalo zaštiti ovakav „model“ klima.Radi se o EU projektu u koji je uloženo preko 45 milijuna kuna, radi se o stambenoj četvrti pa su i klime trebale biti primjerene za takvu četvrt, a ne za kamenolom u Zapužanima.
  • Voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev poručio je ponedjeljak u Zadru kako je 10 godina hrvatskog članstva u EU-u obilježeno iznimnim rastom i razvojom. Bugarin zna da smo bolji od Bugarske koja je država sa brojnim problemima, građani u toj najnerazvijenoj državi EU žive na rubu siromaštva. Blago nama, bolji smo od Bugarske. Njegovo postavljanje 2019. bio je teški gaf Velikog Vođe Plen Ki-muna i hrvatske dipolomacije. Samo u Zagrebu Predstavništvo EU komisije vodi stranac. Na čelu predstavništva Europske komisije u Sloveniji je, naravno, Slovenac, u Rumunjskoj je to Rumunjka, u Slovačkoj Slovak, u Bugarskoj Bugarin, u Mađarskoj Mađar, u Poljskoj Poljak, u Estoniji Estonac… 
  • Na konferenciju u Providurovoj palači nije došao gradonačelnik Dukić, ni zamjenik Babić, pročelnik Ćurković…Čak se nije pojavila ni „šefica“ palače pročelnica Bušić iako je za vrijeme održavanja konferencije bila u kafiću od Novice Erlića ispred Providurove palače. Nije došao ni ministar Šima (od Novice) Erlić. Pa zbog EU projekata, Kneževe i Providurove palače on je i postao državni tajnik pa onda i ministar. Gle čuda, odjednom se svi iz Grada boje Providurove palače. Možda je to zato što se Ured europskog javnog tužitelja (EPPO-o) raspituje za projekt „Zadar baštini“, koji uključuje obnovu Providurove palače i Bedema zadarskih pobuna.
  • U knjigu mudrih izreka svakako treba upisati nedavnu izjavu načelnika Općine Sveti Filip i Jakov: Vi morate naći model, bez obzira na zakone i Hitler je imao zakone. On je rekao, mali čovjek, neka žena, od 30 ili 25 godina, da treba Židove ubijati. Točno. Židove treba ubijati. U onom trenutku kad bi vi došli, zakon kaže da se Židovi ubijaju. Sad je zakon da lokalna samouprava ne može raditi plaže. U čemu je razlika? Za 10, 15 godina o tome će se pričati”.

Načelniku su ne čeka pa pojašnjava zašto nije pričekao građevinsku dozvolu: “Ja smatram da čovjek, Hrvat, mora biti kornjača. Što to znači? Njemu je malo 60 godina da riješi svoje probleme, Hrvat, za razliku od Nijemca i Austrijanca triba živiti 200 godina. Jer realno u tome dijelu može pojedinačno, ne govorimo javno, ostvariti svoje uspjehe”. Zoran Pelicarić, tipični HDZ-ov načelnik želi potpuno i zauvijek devastirati obalni pojas u svojoj općini – napraviti tri marine u tri obalna mjesta! Novcem poreznih obveznika želi pogodovati privatnom interesu. Uopće ga ne interesira što mještani o tome misle.

  • U petak se u Zadarskoj županiji potpisuje „projekt“ koji se jedino može nazvati „ADIO PAMETI“! Nada u zdrav razum ovim „projektom“ definitivno je nestala.Zadarska županija diže milijune eura kredita koje treba uložiti da bi se Županija preselila iz uvjetnog u neuvjetan prostor. Sporazumom o podjeli imovine između države i Zadarske županije Zadarska županija je dala zgradu na zadarskim bedemima RH – sadašnji Muzej antičkog stakla a Država se obvezala Zadarskoj županiji dati postojeću Zgradu županije. Radi se o Sporazumu od prije 15-tak godina (Muzej antičkog stakla u Zadru 05. svibnja 2019. slavio 10. godišnjicu rada). Tko je taj Sporazum, kada i zašto stavio izvan snage??? Sporazum postoji u Zadarskoj županiji, a posebice u Ministarstvu državne imovine (prije DUUDI). Postoji i u Ministarstvu kulture jer se bez njega nije ni mogao realizirati Muzej antičkog stakla u Zadru. U Zadru 1906. na Novoj obali Austrijska Carevina izgradila je Zapovjednikovu palaču (sadašnja zgrada Zadarske županije) i očito su moćne interesne skupine odlučile da se zgrada treba isprazniti. Zašto se ovo radi? Kome treba izaći u susret? Za koga to treba isprazniti ovu zgradu? Kome treba pogodovati? Tko je sve uključen u ovaj „prljavi projekt“? Tko je bacio oko na ovu zgradu i već složio planove i napravio projekte?

Zadarska županija nikad nije plaćala pa ni sada ne plaća ni eur za najam ove zgrade i nitko je ne „tjera“ iz ove zgrade (pa ovo je „njena“ zgrada)! Iz zgrade je ne bi tjerala ni „Kata šmajser“ (Peović) da kojim slučajem dođe na vlast.

Ovaj objekt cca 2.000 m2 sa pripadajućim zemljištem od cca 3.500 m2 vrijedi milijune eura (na tržištu elitnih nekretnina danas i preko 15 mil. eura).

Projekt preseljenja treba upisati velikim slovima u ANTOLOGIJU SUVREMENE ZADARSKE GLUPOSTI!!!

Dolaskom višestranačja i demokracije logično je zapitati se: Jesu li izbori test naše mudrosti, odnosno naše ludosti? Što izbori pokazuju? Našu ludost ili možda našu mudrost?

Već su počele lagane pripreme za naredne predsjedničke i redovite parlamentarne izbore. Ubrzo ćemo svi razglabati i razmatrati koga i zašto zaokružiti. Izbori će doći i proći. Treba nam mudrosti kako ne bi napravili gluposti. Treba nam mudrosti kako bi predvidjeli posljedice svojih gluposti. Ali ako nismo u stanju biti mudri u nečemu što se ponavlja kako ćemo biti mudri u nečemu što nema popravni ispit? Zato se napunimo Božjom mudrosti, kako za naredne izbore tako i za svakodnevni svoj život. Tako čine mudri.

Ne zaboravimo to i krenimo u obračun s huljama koje su nam falsificirale prošlost, uništile sadašnjost i žele ukrasti budućnost našoj djeci! Nadamo se da će se na slijedećim izborima pojaviti neka opcija koja nam može dati nadu da ipak sve nije izgubljeno –  neka Stranka zdravog razuma! Ne da nam zdravog razuma fali nego smo bez njega potpuno ostali!

Kada će građani Grada Zadra i Zadarske županije shvatiti i prihvatiti: MI  SMO TI, KOJI ODLUČUJEMO O NAŠOJ SUDBINI!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime