Legendarni hrvatski revolucionar (Bruno Bušić) je daleke 1975. izrekao proročku izjavu: Svak nas je krao i potkradao, a najteže će biti kad nas naši budu krali i prodavali svjetskim je*ivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas velika ptica grabljivica. Kako tada nas spasiti od nas?“ 

Piše: NE SMIMO REĆI!

Pokrali su sve što se pokrasti moglo – nije im bilo dosta. Uništili su ekonomiju, poljoprivredu i prodali Kunu – nije im bilo dosta. Raselili su nam djecu diljem svijeta – nije im bilo dosta. Ukrali su nam život, sadašnjost, budućnost i domovinu – i još im nije dosta. Opljačkali su imovinu hrvatskog naroda… Kleptomanija je upisana u DNK stožerne stranke, ali ništa se neće promijeniti, kad je pola stožerne stranke kupljeno radnim mjestima i drugim povlasticama, a druga polovica ne razumije Bože tebe.

 • Afera u HEP-u: Veliki Vođa Plen Ki-mun „ne zna“ radi li se o kriminalu. Ako i/ili kada se otvori istraga u HEP-u samo o tome ćemo mjesecima čitati u novinama.Prije manje od godinu dana u Ini je nestala milijarda kuna – vrhunski kriminal.  Veliki Vođa Plen Ki-mun nije ništa znao ali je odbio doći na sjednicu Antikorupcijskog vijeća u Hrvatski sabor. Stvari su potpuno jasne a Veliki Vođa Plen Ki-mun „ne zna“?!Kada Veliki Vođa Plen Ki-mun za nešto kaže da to “nije tema” to JE tema o kojoj svi trebamo pričati, postavljati pitanja, raditi pritisak, tražiti istinu i odgovornost. Kaznenu odgovornost se nadamo da će istjerati do kraja europski tužitelji, a za političku odgovornost se moramo pobrinuti svi mi na sljedećim izborima. Što je dopušteno Jupiteru nije dopušteno volu. Jupiter je, za one koji ne znaju, bog. Bog starih Rimljana. Vrhovno božanstvo. Kako bi rekli, bog bogova. Umislio se Veliki Vođa Plen Ki-mun da je Jupiter.
 • Na području Velog mista uhićen je muškarac koji je prijetio premijeru Plenkoviću i Vladi. Zbog poziva su „digli“ i interventnu. S obzirom na ozbiljnost izrečenih prijetnji tada su na Markov trg odmah upućene i raspoređene dodatne policijske snage. Policija je uz pomoć međunarodnih partnera, došla do počinitelja. Može se čuti da se radi o „opasnom treroristu“. Mlad čovjek od „samo“ 63 godine, a ovako indoktriniran?!  Tko mu je to i zašto napravio? Inače on trči na 100 m manje od 10 sekundi, informatiku pozna bolje od Bill Gatesa, a bolji je špijun od James Bonda. Najpoznatije obavještajne agencije (CIA, Mossad…) bi ga rado angažirale, a MI5 sigurnosna služba Ujedinjenog Kraljevstva bi mu dala i „dozvolu za ubijanje“. Možemo biti mirni, Veliki Vođa Plen Ki-mun sada može predahnuti – spavati će mirno.
 • U petak (30.06.2023.) nažalost se potvrdilo ono o čemu se već nekoliko godina govori. U Zadarskoj županiji potpisan je „projekt“ koji se jedino može nazvati „ADIO PAMETI“! Zadarska županija diže milijune eura kredita koje treba uložiti da bi se Županija preselila iz uvjetnog u neuvjetan prostor. Zašto se ovo radi? Za koga to treba isprazniti ovu zgradu? Kome treba pogodovati? Zadarska županija nikad nije plaćala pa ni sada ne plaća ni Eur za najam ove zgrade i nitko je ne „tjera“ iz ove zgrade (pa ovo je „njena“ zgrada)! Ovaj objekt cca 2.000 m2 sa pripadajućim zemljištem od cca 3.500 m2 vrijedi milijune Eura (na tržištu elitnih nekretnina danas i preko 15 mil. Eura).
 • Još ove zime osoba od velikog povjerenja u Zadarskoj županiji, „stručnjak za preseljenje“ (mogući uskokov optuženik ili makar „svjedok pokajnik“) je dočekao majstore. Majstori su došli gledati šufit županijske zgrade. Očito kupac „brusi“ planove uređenja. Potpuno su zadovoljni visinom šufita – treba samo napraviti prozore i još jedna etaža je tu. Problem je što je šufit pun ptičjih govana – cca 10 cm, tako da se od govana ne vide ni grede, sve je ravno. Moglo bi se reći „Izolacija od govana“!  Možda bi zgradu mogli pretvoriti u golubarnik, bile bi onda tri svjetske atrakcije na jednom mjestu:
 • morske orgulje,
 • pozdrav suncu i
 • golubarnik.
 • Kad golubovi počnu sra.. po turistima, treba složiti priču srića je kada te pogodi ptičji izmet, pa TZ može to uspješno brendirati i staviti u kataloge. Svi će dolaziti da budu „posra..“! U svijetu simbola izmet simbolizira novac. Ako vam se ptica pokaki na rame ili ugazite u izmet – očekuje vas neočekivani novčani dobitak. Sreću donose rode, ali i druge ptice. No, nije dovoljno da samo da te preleti ptica, mora da ostavi i trag na tebi. Inače ništa od sriće… Statistike su pokazale da golub u odnosu na galeba donosi više sriće ali i manje štete. Ako ništa manje uprlja.. Svi će dolaziti „po malo sriće“!

Direktor TZ Grada Zadra i Direktorica TZ Zadarske županije mogu to uspješno  prezentirati na sajmovima, posebno na dva za našu županiju najbitnija turistička sajma: sajam New York Travel Adventure Show i Travel Xpo, sajam turizma u Sydneyu. Nakon odrađenog sajma u Zadarskoj županiji je prošle godine udjel američkih turista u noćenjima bio velikih 0,42%, pa ako se dobro obradi to emitivno tržište i  tome se doda još tržište Australije može se (za koju godinu) doći do broja noćenja od čak 1%. U tom slučaju za turističke sezone 2024. i dalje ne trebamo brinuti! Turističke zajednice (Grada i županije) će svakako opravdati svoje postojanje, a direktor i direktorica ukazano povjerenje. Blago nama! ZNA SE, društveni paraziti žive na račun drugih i pri tome se osjećaju jako dobro. Samoživi su, sebični, bezosjećajni. Uvjeravaju i sebe i druge, pa čak i one na čiji račun žive, da su bolji uspješniji, okretniji i mudriji od njih.

 • Skupo plaćeni sloganTurističke zajednice „Say YES! to everything(„Reci DA! za sve“) nikada nije zaživio pa je ovo izvrsna prilika da se izradi novi! Welcome for some LUCK” („Dobrodošli po malo SRIĆE“). Slogan se lako pamti i ima snažnu poruku – svakome malo sriće dobro dođe! Ljuti će biti samo oni koji bi novi slogan skupo naplatili i oni koji bi dobili proviziju od skupe naplate. Crni humor, ali žalosna naša zbilja. Nažalost lijepoj budućnosti turizma najviše ćemo naštetiti mi sami! To oni koji vode naš turizam rade uspješno svaki dan! To su ljudi koji imaju više sriće nego pameti. Služi njih i pamet, ali drugi to nekako „ne primjećuju“.
 • Hrvatska je ukinula nacionalnu valutu kunu i prvoga siječnja ove godine kao vlastitu počela koristiti europsku supranacionalnu valutu euro. Veliki Vođa Plen Ki-mun smatra to svojom zaslugom i velikim uspjehom. Gašenjem kune, nacionalna valuta je prestala postojati u formi državnoga novca. Međutim novac je sve što je netko spreman prihvatiti za podmirivanje svojega potraživanja, pa hrvatskom valutom možemo smatrati i hrvatski sat rada, četvorni metar tipičnoga stana, tucet jaja na tržnici, dan iznajmljivanja apartmana, cijenu Big Maca ili Coca Cole, kave ili piva u kafiću… Može i kilo trešanja koje su dosegle i 30 eura za kg. Gospođa koja ih je htjela kupiti na pijaci se križala od čuda. Prodavačica joj je spremno odgovorila Nisu trešnje skupe nego si se ti loše udala. Gospođa se možda i nije najbolje udala ali u kg trešanja ima ih oko 40-45 kom pa svaka trešnja košta oko 0,7 centi ili 5 kuna. Nije li ipak previše?!
 • Kada se gleda ovako (jedino ispravno) onda je „hrvatski euro” precijenjen (u nekim segmentima drastično) u odnosu na „talijanski” ili „grčki euro”, što znači da je Hrvatska, prema tim zemljama, nekonkurentna. Ovaj problem se rješava povećanjem produktivnosti ili snižavanjem cijena ali ni jedno ni drugo kod nas ne prolazi! Kako bi rekao Veliki Vođa Plen Ki-mun javnost mora znati, treba reći, važno je da se zna, bitno je… Zna li ovo, Veliki Vođa Plen Ki-mun, guverner Hrvatske narodne banke, Ministar financija, Ministar gospodarstva, Ministrica turizma… Mogli bismo plakati za kunom?!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime