Zadar je preživio Rimsko carstvo, Bizantsko carstvo, Mletačku republiku, Ugarsko carstvo, Francusku vladavinu, Kraljevinu Italiju, Simu Dubajića i bivšu Jugu, MOŽE LI preživjeti „kriminalnu organizaciju”?!

Piše: NE SMIMO REĆI!

Nakon svih tuđinskih vlasti i iza svih tiranija Zadar je ostao središte tradicije, kulturne baštine, administracije, književnosti i svega onoga što jedan uređen grad mora biti, centar i glavni grad Dalmacije, ali iza „kriminalne organizacije„ što će nam ostati?!

Naime, „kriminalna organizacija“ je suvremeno osmo egipatsko ZLO NAJEZDE SKAKAVACA (Knjiga Izlaska 10:1-15) koje svugdje uništava prirodu i uljudbu i tjera poštene ljude. Biblija kaže: „Prekrili su  površinu da se zemlja od njih ne vidi. Pojesti će ono što je iza tuče ostalo; ogoliti će nam sva stabla što po polju rastu.  Ispunit će sav dvor, kuće i domove svih ostalih ….. – takvo što ne vidješe ni tvoji očevi ni očevi tvojih očeva u ovoj zemlji od svojih vremena do danas“.

Amaterski kroničar, mjesni poštar (pošćer) Andrija Bombišta iz Malog mista je zapisivao „mračne tajne“ Malog mista i počeo bi sa azo dunkle. Kronika našeg Velog mista ide ovako:

Bijelo dugme pjeva „Lipe cvatu, sve je isto k’o i lani“. Sve što se događalo nakon NEZAPAMĆENE IZDAJE i izglasavanja Proračuna Grada Zadra u skladu je s navedenom pjesmom.

  • Dan nakon objave službenog glasnika čime je proračun stupio na snagu, Gradonačelnik Branko Dukić udruzi građana (HNK Zadar) odobrio je sponzorstvo od 200.000 eura. Gradonačelnik Dukić tako je još jednom izigrao Gradsko vijeće, vijećnike, pa i građane, financirajući klub koji nema pravo na novčana sredstva jer nije tri godine bio član Športske zajednice Grada Zadra. Prve godine po osnivanju ta je prepreka zaobiđena danom pozajmicom (2,5 mil. kn), za koju je rečeno da će ju klub vratiti, jer pred vratima u niskom startu čekaju strateški partneri. Vrijeme je prolazilo, ulagača nije bilo pa je Grad pristao da taj iznos bude udjel u preoblikovanju kluba. Bitna je činjenica da klub nije u Prvoj, Drugoj ni Trećoj ligi nego igra četvrti rang natjecanja. Izgleda da će klub sada „umjesto“ NK Stanovi nositi ime Zadar.

Dukić dijeli naše novce šakom i kapom

  • Gradonačelnik Branko Dukić odobrio je sponzorstvo od 1.000.000 kuna ili 132.723 eura za Wings for Life! Grad Zadar od 2015. godine financijski potpomaže korporaciju Red Bull koja se reklamira, zauzima prostor u Gradu više od dva dana, koliko Obala i lučica ostaju bez prihoda. Da bi opravdali tu „veliku reklamu“ koju Zadar dobiva, njihovom bivšem direktoru su dali nagradu Grada Zadra koja ima i financijski dio. Grad koji donira 1.000.000 kuna trebao bi znati kako su donirana sredstva utrošena. Zna li Grad Zadar u što su uložena donirana sredstva, a posebno koliko je stvarno od prikupljenih sredstava otišlo u humanitarne svrhe a koliko u „nepotrebne“ i „napuhane“ troškove organizatora. Radi li se o humanitarnoj akciji ili… Kao najbolje plaćeni gradonačelnik Dukić je mogao dati i svoj novac a ne samo novac poreznih obveznika. Mediji su objavili podatke o plaćama gradonačelnika najvećih gradova u Hrvatskoj i regiji, prema kojima najveću plaću ima zadarski gradonačelnik Branko Dukić, koji neto zarađuje 3.026,33 eura. To je značajno veća plaća od prve sljedeće, one gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja (2.618,81 €), Splita Ivice Puljka (2.439,45), zagrebačkog Tomislava Tomaševića (2.318,14).
  • STANOGRADNJA na prostoru nekadašnje Maraske ide po planu! Na tone izbačenog mulja ispred kompleksa STANOGRADNJE svi su već zaboravili. Iza zgrade hotela Hyatt Maraska gradi se više od 200 stanova. Dobro upućeni govore da će ih kroz izmjene plana uređenja biti makar 250. Hotel Hyatt Maraska (ako uopće bude napravljen) samo je paravan i pokriće za ono što se gradi iza zgrade. Svima jasno da se radi o STANOGRADNJI a ne komercijalnom turističkom projektu i da je hotel samo sredstvo kako bi se došlo do cilja. Pomagači trljaju ruke i prave planove što sa izdašnim provizijama.

Provizija za Tankerkomercovu marinu 400.000 €?!

  • Na trokutu u Foši nisu postavljeni stupići pa „Danilo“Radeta ili „jedinica za glupost“ kako ga od milja zovu članovi „kriminalne organizacije“ može biti zadovoljan. Stupići se neće postavljati sve dok Danilo bude podržavao „kriminalnu organizaciju“. Što o nezapamćenoj izdaji misli rukovodstvo SDP („Stranka dugoročne propasti“) nismo još doznali. Znamo da Joso Nekić čeka da mu „Danilo“ da upute kako da provodi građanski odgoj u školama.
  • Prilikom provođenja Projekta Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok (rekonstrukcija obalnog zida Obale kralja Petra Krešimira IV., duljine 905,82 m te širine od 5,0 do 5,6 m, kao i rekonstrukciju cca 64,5 m postojećeg gata) investitor (Lučka uprava Zadar) je morao skinuti tisuće m³ vrijednog, stoljećima starog kamena. Na postavljeno pitanje Lučkoj upravi Zadar što je s kamenom, da li je kamen zbrinut ili je prodan, Lučka uprava Zadar ne daje odgovor! ZAŠTO?! Kako 1m³kamena teži preko 2,5 tone sigurno je da vjetar i tornado nisu odnjeli kamen u zadarsko i šibensko zaleđe gdje sada „krasi“ privatne objekte. Tko ga je, kako i po čijem nalogu tamo prebacio i koliko je to naplatio? Iako je Projekt financiran sredstvima EU fondova i to u iznosu od 85%, nema ni „T“ od transparentnosti. Možda naš ministar Erlić kad ovo pročita uspije doznati GDJE JE NESTAO kamen sa zadarske rive?! 
  • Vodi se velika bitka oko toga tko će, kako i pod kojim uvjetima „dobiti“ MARINU Zadar s 300 morskih i 200 suhih vezova. Marina Tankerkomerca smještena je u središtu Zadra s atraktivnim pogledom na stare gradske bedeme i prirodnom zaštitom od vjetrova. Pomagači vode gadnu bitku oko toga tko će biti pobjednik u ovom nadmetanju. Obećana provizija je +400.000 eura. Za ovakvu proviziju vrijedi se potruditi i „prljavo igrati“. Za očekivati je da će Marinu dobiti onaj koji ponudi i osigura veću proviziju.

Veliki ljubitelj provizija, zamjenik pročelnika (u Gradu Zadru) dobio je od gospođe njemačkog prezimena proviziju ili narodski rečeno MITO za sređivanje građevinske dokumentacije. Nažalost gospođa njemačkog prezimena je snimila sam postupak davanja mita pa je zamjenik pročelnika morao vratiti mito iako ga je namjeravo iskoristiti za podizanje kulture u obitelji. Kako je zamjenik pročelnika iz „uzorne“ katoličke obitelji možda doživi obraćenje. Tko zna?! Matej je bio carinik pa je postao apostol i evanđelista.

Vijeće za „prikrivanje“ kriminaliteta na području Zadarske županije u utorak dana 06.06. pod predsjedanjem župana Božidara Longina održalo je sjednicu. Zanimljiv datum a još zanimljivija rasprava i zaključci iz kojih se vidi da u Zadarskoj županiji nema nikakvog kriminala. Uostalom gradonačelnik Dukić i pročelnica Bušić prijavljeni su za: kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, kazneno djelo nezakonitog pogodovanja… Kaznena djela su počinile službene osobe, pa je ovo uskočki predmet. Sve je više nego jasno i još uvijek nema hapšenja?!

Visokorangirani dužnosnik „kriminalne organizacije“ (poznat kao Kolekcionar od nekretnin) planira karijeru nastaviti kao EU zastupnik. Preko Frke (i još nekih) misli napraviti „frku“ i u Briselu. Ovo ljeto će iskoristiti za ugošćavanje i čašćenje onih koji odlučuju o postavljanju na Listu za EU parlament. Dijeliti će se vino, pršuti, paški sirevi…Uz susjeda i mentora „Čika Simu sa veliki brci“ naučio je on još u djetinjstvu mnogo. Čika Simo je znao jako dobro što je najbolje za Hrvate. Nažalost mnoge hrvatske obitelji i danas pamte Čika Simu, donio im je veliku žalost i uništio obitelji. Očito je nekog Čika Simo nešto i naučio. Njegovim odlaskom „biti će nam dobro svima“ – učiniti će on puno za sve nas. Uvijek se on žrtvovao za zajednicu pa će tako nastaviti i u Briselu.

U Knjigi Izlaska se navodi: Jahve promijeni vjetar u veoma jak zapadnjak, koji pothvati skakavce i odnese prema Crvenome moru. Ni jedan jedini skakavac nije ostao ni u kojem kraju Egipta“. Ima li nade za nas? Hoće li i kada će nas Bog OSLOBODITI SKAKAVACA (čitaj „kriminalne organizacije“)?

Jema puno lipih stvari koje triba kazat pa se kronika uskoro nastavlja!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime