kULTRA Festival glazbe Makarska/Music Festival održat će se od 31.08. do 05.09.2022. na pozornicama Makarske, u organizaciji udruge Artes Liberales uz financijsku podršku Grada Makarske, Turističke zajednice grada Makarske i Splitsko-dalmatinske županije

To je prvi takav festival koji se održava u Makarskoj, a zamišljen je kao interaktivna suradnja glazbenika i građana Makarske, te gradskih turista, informirao nas je ravnatelj festivala, Ivan Siciliani

Ovaj festival ne samo da se održava prvi put, već je festival koji podržava mlade umjetnike: od solista do komornih sastava preko simfonijskog orkestra sastavljenog upravo za ovaj festival. Cijeli projekt obogatit će i likovni umjetnici iz Makarske.

Sudjelovanje renomiranih solista – Luciana Batinića i Radojke Šverko potvrđuje kvalitetu koju ovaj Festival nudi. Osim koncerata u večernjim terminima, u popodnevnim satima sadržaj festivala čine glazbene radionice za djecu svih uzrasta, a likovni umjetnici svojim izlaganjima dat će doprinos na izložbama koje prate Festival.

Festival kULTRA kao svoj najveći cilj ima oživjeti Grad Makarska na svjež način – promovirati klasičnu glazbu visokog nivoa koja će privući turiste željne glazbenog sadržaja, pružiti priliku građanima Makarske da upoznaju svoj grad u novom ruhu, a sve to uz pokrivenost digitalnim sadržajima na društvenim mrežama koji će Grad Makarska predstaviti kao moderan, zanimljiv i atraktivan grad idealan za današnjeg suvremenog čovjeka.

Osim ravnatelja festivala Ivana Siciliania, u ovom jedinstvenom projektu sudjeluje cijeli tim stručnjaka, pr. Iva Jarić, producentica, Maro Rica, zamjenik ravnatelja, Marijana Lovrić, grafička dizajnerica i mnogi drugi.

– Htio bih dodatno naglasiti da u projektu sudjeluje gotovo 45 makarskih umjetnika i kreativaca- samostalno ili kroz udruge, kazao nam je ravnatelj Ivan Siciliani.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime