Ovaj tekst zamišljen je kao svojevrsni praktični priručnik za Hrvatski narod u BiH! Iz njega moći će otkriti pozitivne strane legitimnog. Posebice za one koji osjećaju pretjeranu obuzetost, a to su: nacionalni mališani, liderova svita, medijski djelatnici, kojima predmetna udara na duševno stanje!

Stoga, ne zastajkujmo: Unutar zakonskog okvira braka (bilo da su istospolni) obje osobe su legitimne! Zašto je to bitno? Dozvolite: nisam još pristupio pubertetu, gledao sam u kinu, epsku dramu Tennesseeja Williamsa, u glavnim ulogama božanski erotizirana Elizabeth Taylor i Paul Newman: “Mačka na vrelom limenom krovu”! Dobro se sjećam božanskE Liz u pokušaju da kresne Paula, tumači mu nakav zakon-kako nema pravo odbiti svoju zakonitu suprugu. Pa dobro, legitimna Liz obuzeta putenošću, ipak, ne uspijeva, jer Paulova potencija se ne slaže, i brani svoj libido! No, no, no to je samo film.

Naime, to se može gledati kao svojstvo onoga što je zasnovano na zakonu! Zakon glasi: S punim pravom, na legitiman način, zakonito, no-da li je opravdano, izabran je (na poziciju hrvatskog člana tročlanog predsjedništva BiH) politički strvinar, ostavljajući hrvatsko biračko tijelo osakačeno, svom zrcalom legitimnom! Legitimni, koji po tom istom zakonu pokazuje, kakav je zapravo legitimist i zagovornik načela tog zakona! Uh. Uh. Uh, uvijek se dogodi nešto, na što ama baš ne možeš-nečeš-ne znaš utjecati ili jednostavno, zbog svog sitnog interesa nemaš namjeru da išta promijeniš?

Najzanimljivija mi je opsjena, kako se politički liliputanac iz predsjedništva i legitimni, dosljedno i čvrsto priklanjaju poštivanju odredaba zakona-ustava-prava- pravednosti, cijelim svojim bićem! Obojica su legalisti, koji se pridržavaju zakona! Poštuju li ga? Znači li da legitimni, ne poštuju svog legislatora i državne vlasti koje su ovlaštene za donošenje zakona? Recimo: da ih zaustavi milicija zahtjevajuči da im pokažu osobne iskaznice, obadva mogu dokazati svoj legitimitet! Njihov legitimitet može doći u pitanje samo ako Hrvatski narod, ne bude više uvjeren u valjanost i opravdanost njihovog političkog djelovanja? No, kako se u našem slučaju, kod legitimnih-radi o borbi nezadovoljene moći, a da ste gledali film, znali bi da ono sve što je zasnovano na zakonu, za njih ne važi…Nije valjda sex problem?

Uostalom, šta Vas boli kurac za legitimne, čeka Vas: starost i smrt! I, ne zaboravite da smo svi nesavršeni, posebice, naglašavam, legitimni koji vidi samo mali dio, zna samo mali dio, čuje samo mali dio… 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime