Pljačkaši milijuna Splitsku su banku u Bolu preksinoć otvorili – ključem. Očevid je pokazao da nema znakova provale, što znači da su se koristili istim ili vrlo sličnim ključem, moguće profesionalnim provalničkim alatom koji na bravama ostavlja mikro tragove, što će sve biti ispitano u MUP-ovom centru za forenzička ispitivanja.

Jesu li imali pomagača u banci?

S obzirom da se istražuje i realna mogućnost da su imali pomagača u banci, policija ispituje zaposlenike, a koliko je poznato zasad nitko nije osumnjičen da je pomagao pljačkašima. Ipak, to je još jedan pokazatelj koliko je pljačka bila studiozno pripremljena. Pljačkaši su znali i da se srijedom novac transportira na kopno i da je pripremljen za transport, što im je uvelike olakšalo posao. Odnijeli su dva milijuna kuna, ali i 200 tisuća eura, što predstavlja zaista pozamašnu svotu gotovine. Jesu li imali “insidera”? Ipak je malo previše slučajnosti.

U špici sezone milijune iznijeli u diskreciji

Lopovi su bili vrlo diskretni i neutralizirali alarm i ostale mjere zaštite jer se pljačka otkrila tek kada su ujutro službenici stigli na posao, što znači da su imali nekoliko sati da se neopaženo izvuku sa otoka. Gliserom bi im do kopna trebalo pola sata. Zvuči nevjerojatno da u špici sezone u popularnom Bolu nitko nije “ubrao” kako iznose milijune jer se poslovnica banke nalazi u samom središtu mjesta u kaleti širine četiri metra, a uokolo su kafići i hotel. Policija je odmah po saznanju da je novac odnijet blokirala sve izlaze s Brača, no i ta se kontrola mogla proći s obzirom da se ne pregledava svako vozilo. U svakom slučaju, sada je jasnija rezerviranost Splitske banke koja nije htjela ništa komentirati obrazloženjem da im je važnija istraga od interesa javnosti. Istaknuli su kako njihove poslovnice ispunjavaju sve zakonom propisane uvjete, ali u ovom slučaju pokazalo se da to ipak nije dovoljno da milijune sačuva od krađe. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime