Nevjerojatno je do kuda seže oportunizam i podaništvo institucija sistema u Zadru. Kako ne bi ne daj Bože podigli prijavu protiv nekog politički podobnog ( čitaj visokorangiranog HDZ-ovca ) koriste cijelu paletu načina da izbjegnu provođenje istraga, zatvore predmete bez ikakvog poduzimanja radnji na njima, piše u priopćenju Marko Pupić Bakrač, županijski vijećnik Akcije mladih

Ako baš nikako ne mogu zatvoriti predmet jer je snažno utemeljen onda se prave da nešto kao izviđaju, a ta izviđanja traju godinama. Eto npr. za Ledanu od 2017 godine. Kad svi zaborave na taj predmet u tišini nađu način da i po njemu ne postupaju.  Na taj način uspjeli godinama i desetljećima ne procesuirati doslovno niti jednu jedinu krupniju ribu iz političko-kriminalnog miljea. Ne bi da u Zadru nema organiziranog kriminala pod političkim patronatom, a mi šampioni u državi po tom pitanju. I šampioni u ne procesuiranju istog.

S druge strane one koji govore disonantno u javnom prostoru, upozoravaju, traže poduzimanje radnji i mjera su remetilački faktor karakterizira ih se kao neuravnotežene i potencijalno opasne. Češljaju im se istupi, Facebook profili, traži se dlaka u jajetu. Podižu im se prijave u roku odmah, nema tu izviđanja i provođenja opsežnih istražnih radnji koje traju godinama.  Za najbenignije objave, zbog verbalnog delikta sa konstrukcijama kojih se ne bi posramili ni staljinistički procesi vrše se progoni koji padaju u vodu. I za to nitko ne odgovara. Dokad tako? Do kad budu mogli, dok ih se ne počne procesuirati zbog šurovanja sa kriminalcima i prikrivanja njihovih rabota.

Koliko je ljudi iz institucija sistema i pravosuđa okupljalo oko švedskog stola na rođendanskim proslavama VOX-a ? Nema tko nije. Ispravnije bi bilo postaviti pitanje tko tamo nije bio. Dlaka s glave im nije pala, dapače to je društveno prihvatljivo, poželjno ponašanje državnih odvjetnika , policajaca, sudaca… i onda i dan danas . Mi koji smo na to upozoravali i onda i danas smo opasni redikuli bili i onda i dan danas.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime