Maja Mileta poslala je pismo medijima u kojem se izravno obraća gradonačelniku Makarske Juri Brkanu pitajući se zašto nitko ne reagira na nezakonit izbor ravnatelja Glazbene škole Željka Vlahe

U svom pismu prioziva čitav makarski HDZ, ali i SDP i tvrdi da su jednako odgovorni za kaos. Pismo Maje Milete objavljujemo u cijelosti:
„Poštovani,

obraćam Vam se kao predsjednica Stranke umirovljenika ogranak Makarska i kao prva hrvatska zviždačica .

Prisiljena sam na ovaj čin kao Makarka da Vam ovim putem uputim otvorenu kritiku i osudu gradskoj vlasti HDZ-a  Makarske, jer sa koalicijskim partnerima ne činite ništa po pitanju Glazbene škole.

Željko Vlaho

Smatram da se moralo reagirati još prije deset godina, jer uglavnom na vlasti je bio HDZ. Da ste tada zaustavili bezakonje i nemoral u GŠ Makarska danas ne bi došlo do ovakvog još gorega bezakonja  o čemu govori i ovaj zadnji marifetluk – mućka u toj školi dokaz tome je i zadnji izbor ravnatelja.

Svi smo znali da izbor Ž.V. namještaljka. Znala je i gradska vlast koja o svemu  drsko šuti. Grad Makarska je osnivač te škole, sufinancira je da bi upravo Ž.V. radio  što hoće i kako hoće, jer  drži većinu profesora  u šaci i  to znaju samo oni koje im povlastice daje, a oni zauzvrat šute.

Jure Brkan gradonačelnik, i dogradonačelnici  su upoznati sa svim i imaju i dokazne materijale u rukama, ali oni i dalje šute rade po svome i štite bezakonje i nemoral, a u svemu tome im pomaže oporba koja je isto imala priliku da riješi ovu sramotu.

Jure Brkan

Što kazati kad sam osobno upoznala dosadašnje velike vladare Makarske sve im dokumentirala i osobno ih zapitala od čega je GŠ Makarska namjeravala graditi stanove u zgradi preko puta Tommya, ulica Petra Krešimira IV. Ž.V. je slao stanarima anketne  listiće, da grad Makarska nije bio upoznat s time.

Znala sam da  učesnici svih raspisanih natječaja u GŠ Makarska nikada ne dobivaju odgovore. Ali da se na objavljeni natječaj izabere osoba koja ne ispunjava uvjete po zakonu i da se o toj osobi se ne smije raspravljati, a raspravlja se i čak  se izabire, to je prekršilo svaku mjeru. Sa tim je upoznat gradonačelnik Jure Brkan.

Grad je uložio prijavu prosvjetnoj inspekciji, ali grad ne zna da to ne pije vodu, jer Ž.V. je imao tazbinskog mentora koji je obavljao te poslove i povezan je sa svim inspekcijama što sam se osobno  uvjerila da je obraćati se prosvjetnoj inspekciji kao soliti more.Pitam Vas da li ste dobili taj nalaz inspekcije, ako jeste zašto ga niste javno objavili da se vidi što se sve radi u toj školi Ja kao zviždačica  imam pravo tražiti objavljivanje tog nalaza,što vas molim da učinite.

Zašto nakon natpisa u medijima o sramotnoj diplomi Ž.V. nitko nije reagirao, zar nikoga nije briga od vlasti i oporbe što je na čelo škole izabrana osoba koja ima diplomu od Savezne Republike Jugoslavije Crne Gore koja nije nostrificirana ni prevedena.

Kako se nitko nije sjetio i provjerio zašto taj Ž.V. nije sudjelovao ni jedan dan u obrani Hrvatske ni rodne mu BIH.

Ćirilična diploma Željka Vlahe

Tko mu je i pod kojim uvjetima dodijelio stan u Makarskoj u ratnim godinama. Kako ga je mogao otkupiti po povlaštenim uvjetima,a  tada je imao svega par godina radnog staža ,a bio je i neoženjen. Koje su to njegove zasluge za ovaj grad pa uživa sve te povlastice?

Je li stan dobio iz zahvalnosti što je 1994. išao po diplomu u Crnu Goru ?

Dok se dotičnom 1994 ispisuje diploma gine 9 hrvatskih vitezova: Stipe Dropulić,Hrvoje Ilić,Marinko Jurko,Miho Klaić, Antun Kulušić,Cvijeto Ljubić,Đani Majstorović,Alen Pecotić i Rade Radulović.

Vitezovi položiše život na oltar domovine, a Ž.V.dobiva diplomu od SRJ Crne Gore, a od Hrvatske države u Makarskoj stan.

Uz sve povlastice koje uživa; zaposlenje,stan, ne odlazak na bojište njemu ne valja Hrvatska država jer kad je DORH podigao optužnicu za zlouporabu položaja i ovlasti, Index prenosi njegovu izjavu:”Kakva država takvo i državno odvjetništvo”. I ovakva osoba je načelu odgojno obrazovne ustanove.

Znate li da se u školskom odboru nalazi i NKV radnica. Zar nitko drugi osim NKV radnice nije mogao biti izabran u Vijeću roditelja? Znate li gradonačelniče da je Makarska jedini grad u Hrvatskoj  koji u Školskom odboru ima NKV radnicu. U svim drugim gradovima u odboru su osobe sa minimalno VŠS. Zar grad kao osnivač ništa ni tu ne može poduzeti ? Znam da možete ali nećete, nego nije Vas briga.

Ne zaboravite ni njegov sramotni  seks sa maloljetnom učenicom koji je pao u zastaru, a sa tom sramotom predstavljen je u medijima pod naslovom 10 sramotnih zastara Hrvatskog pravosuđa, gdje Vlaho kao ravnatelj Glazbene škole Makarska zauzima visoko 3. mjesto, na sramotu grada osnivača glazbene škole.

Prošlo je više od 15 dana od izbora ravnatelja, je li se itko u Gradu zapitao zašto još uvijek nije izvršeno imenovanje ravnatelja?

Gradonačelniče pitam Vas do kada ćete šutnjom podržavati ovu sramotu i bezakonje?Hoćete li se konačno očitovati i nešto poduzeti?“

Maja Mileta ,Prva Hrvatska zviždačica i Predsjednica Stranke umirovljenika ogranak Makarska