Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog postojanja osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće opisano u čl. 227. st. 1 u svezi stavka 2. Kaznenog zakona

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 22-godišnjak 14.rujna 2020. godine, oko 12.30 sati, u blizini mjesta Gradac predio „Vodice“, na DC 08, upravljao motociklom na kojem se kao putnica nalazila 28-godišnjakinja. Tijekom vožnje 22-godišnjak nije brzinu prilagodio stanju i uvjetima na cesti radi čega je izgubio nadzor nad motociklom, motocikl je pao na bok, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u brdo uz cestu. 22-godišnji vozač motocikla je u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede, a 28-godišnjakinja teške po život opasne ozljede, te se nalazi na bolničkom liječenju. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje kako je 22-godišnjak upravljao motociklom one kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu, te je za vrijeme upravljanja motociklom bio pod utjecajem droga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 22-godišnjak svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime