U suton ponedjeljka, nešto manje od devedeset šest sati prije početka završnog dijela ovogodišnjeg Kupa koji je dodijeljen Makarskoj, rukovodstvo Novog Vremena Apfel pri kraju je formalnih organizacijskih priprema.

„Svakodnevno smo u kontaktu s prvim operativcem natjecanja Romeom Čižmešijom te sa svim momčadima i službenim osobama. Kada smo prije dvije godine također bili domaćini, tada je sve bilo u redu. Još je svježa uspomena na pismo koje nam je uručio Hrvatski nogometni savez u kojem se hvali naš visoki standard koji smo postavili samom organizacijom. Ne sumnjam kako će tako biti i ove godine, premda želimo doseći još višu razinu”, ukratko je sažeo Borislav Vuković, jedan od važnijih dužnosnika makarskog kluba koji priznaje kako je mnogo napora uloženo u medijsku promociju samoga natjecanja.

„Naglasak je na velikoj medijskoj pozornosti koju želimo usmjeriti prema događaju koji slijedi već za nekoliko dana. Naprimjer, danas su i Slobodna Dalmacija i Makarska kronika najavile Kup, a u potonjoj je tiskovini na čak šesnaest stranica objavljen prilog o povijesti samoga turnira te o samom predstavljanju klubova koji su izborili završnicu u Makarskoj. Dakle, poprilično smo se potrudili oko medijske eksponiranosti. Narednih dana slijedi marketinško bombardiranje makarske regije jer će mnogi lokalni i renomirani mediji poput Sportskih novosti, Slobodne Dalmacije i Jutarnjeg lista iz dana u dan najavljivati samu završnicu Hrvatskog kupa kako bi turnir bio popraćen na dosad neviđenom stupnju.”

Osim klupske vrhuške, i navijačka baza Novog Vremena Apfel intenzivno se priprema za nadolazeće dane.

„Danima sportska tema broj jedan je tekući tjedan i završnica Kupa Hrvatske. Znajte da pripremamo pakleni vikend. Mnogo radimo na što boljoj navijačkoj organizaciji pa smo iz susjedne nam Baške Vode u pomoć pozvali i ‘Štakore’, navijačku skupinu nogometnog trećeligaša Uranije. Vjerujem kako će dvorana kroz sva tri dana natjecanja biti popunjena do posljednjeg mjesta. Što se tiče našeg kluba, malo nas je zateklo kažnjavanje Futsal Dinama jer njegovim smo izostankom upravo mi najviše hendikepirani; naime, prvi susret odigrat ćemo sa Squareom i ako ga eliminiramo, tada ćemo se susresti sa Split Tommyjem što će biti vrlo težak ogled. Ipak, ne bojim se jer vjerujem u naše momke, a pogotovo jer ćemo biti kompletni. Vraća nam se Duje Bajrušević, igrač o kojem ne treba mnogo govoriti i koji strašno mnogo znači Novom Vremenu Apfel. ‘Kantu’ će biti teško osvojiti, ali mi smo svima na našem parketu strah i trepet. Očekujem izvrstan vikend i vrhunski futsal najboljih hrvatskih ekipa”, najavio je Krasin Puharić, legendarni navijač Novog Vremena Apfel koji već godinama nije propustio ni jednu domaću utakmicu makarske momčadi.

Sličnog je razmišljanja i Vjeko Begović, još jedan fanatični pristaša Novog Vremena Apfel.

„Kod nas nema nikakvih posebnih priprema i dogovora za utakmice. Sve se događa spontano, ali znamo kako će dvorana biti dobro popunjena. Naravno kako će na utakmicama Novog Vremena Apfel biti ludnica te kako ćemo u našem grotlu pokušati stvoriti paklenu atmosferu. Već se danima raspravlja o scenarijima i mogućim protivnicima. Kao što je to bilo i prije dvije godine tako će i ove godine zasigurno biti prava fešta futsala u gradu pod Biokovom. Naša očekivanja su da nam ozdrave Duje Bajrušović i Sven Horvath, a onda je samo nebo granica. Još nas boli kada nam se prije dvije godine ozlijedio Duje Bajrušović i nije mogao nastupiti u završnici pa se Nacional Zagreb nekako uspio provući”, kazao je Vjeko Begović te je zaključio u sebi svojstvenom stilu:

„Itekako smo svjesni kako je Split Tommy igrački snažniji od nas, a o Nacionalovoj momčadi iz snova neću ni govoriti. Mi smo mala sredina i ne možemo se financijski nositi ni sa Splićanima ni sa Zagrepčanima. Međutim, imamo nešto drugo što oni nemaju, a vjerujem kako nam na tome veoma zavide; imamo vjernu publiku koja živi za Novo Vrijeme Apfel i njegove igrače koji su u svakoj utakmici spremni ostaviti srce na parketu. Bitno je da nakon utakmice možemo jedni drugima iskreno pogledati u oči. Što će to rezultatski značiti, vidjet ćemo. Makarska, Novo Vrijeme Apfel i njegovi navijači zaslužili su jedan trofej. To je naš san i učinit ćemo sve kako bi se on ostvario. Idemo ‘bili’!”

Podsjetimo, završna faza Hrvatskog kupa započinje u petak s početkom u 14 sati susretom Split Tommyja i Petrinjčice. U 16 sati uslijedit će utakmica Nacionala i Vrgorca, u 18 sati sraz Kijevo Knina i Porto Tolera, a u 20 sati ogled Squarea i Novog Vremena Apfel. (http://futsalmagazin.com)

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime