Na nacionalnoj razini HDZ tradicionalno koalira sa SDSS-om i kažu da su zadovoljni sa suradnjom, a takav politički recept prakticira se i na lokalnoj razini

Primjerice, na ovogodišnjim lokalnim izborima SDSS je koalicijski partner HDZ-u u Vukovaru. Neki na to gledaju kao nešto neprihvatljivo obzirom na stradanja Vukovaraca u Domovinskom ratu. Anemična ekipa iz vrha HDZ-a, pak na to gleda blagonaklono.

U Makarskoj je situacija bitno drugačija. Lokalnim HDZ-ovcima na čelu sa kontroverznim Jurom Brkanom koji se svojedobno proslavio premlaćivanjem hrvatskog ratnog vojnog invalida u centru grada ne valja gotovo nitko. Doznajemo da je bilo određenih razgovora između predstavnika HSP-a i HDZ-a, no Jure Brkan i njegovi jataci su mogućnost koaliranja odlučno odbacili. Najviše se pored Jure Brkana u odbijanju HSP-ovaca istaknuo povremeni tajnik HDZ-a, Miro Mucić, inače proslavljeni držač kišobrana nadređenim stranačkim vođama.

Zaključno, prava je šteta da u Makarskoj nema ogranka SDSS-a iako srpska manjina ima svog predstavnika u osobi Predraga Aranđelovića-Pece.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime