Dobro je poznata praksa iz vremena „mraka“ da prednost imaju partijski činovnici pred ostalim smrtnicima. Tu praksu i te kako dobro znaju u makarskom HDZ-u. Donosimo Vam serijal partijskih uhljeba, mada su mnogima roditelji iz ove plejade uhljeba bili ujedno i  aktivni čimbenici KPJ. Koje li slučajnosti!

Riba smrdi od glave, tako ćemo i mi krenuti od glava koji su bitni u svojim kvartovima i stranačkim organizacijama.

Ivan Kotarac – prezime koje kada se spomene u HDZ-u, uvijek izaziva kontroverze. Za mladih dana mentori su mu bili kontroverzni Ante Roso i Stjepan Kotarac (otac). Čari alkohola, kocke, prevara i financijskih makinacija stekao je na prvim sezonskim poslovima u Biokovci. Kada je nastao problem sa većom svotom novca, bio je izravno upleten, ali su zataškali tu aferu, koja je i danas ostala javna tajna po hodnicima Biokovke, i šire. Bio je predsjednik mladeži, kao takav je dobio visoko mjesto na listi za vijeće 2017.

Osobno za njega se založio Milan Ravlić, koji je bio predsjednik NO Stambenog. Koje su bile namjere, vidi se iz svemira. Ivan Kotaraci svaki mjesec grad Makarsku i stanare koji ga iz pričuve plaćaju košta cca.20.000,00 kn, (ako uzmemo da je prosječan stan plaća 100 kn pričuvu, samo na direktora ide 200 stanova, zamjenika direktora, te ostali zaposlenici, brojka se penje i do 100.000,00 kn mjesečno).

Pitate se zbog čega zgrade moraju dizati kredite da bi stavili nove fasade, (ako pritom imate i određene reklame na zgradi, tj. dodatni prihod) ili za ugradnju modernih parlafona, novih liftova,  jednostavno želite podignuti energetsku učinkovitost zgrade? S druge strane, stanari najmanje  20 godina uplaćuju u gradsko Stambeno, da bi na kraju  Ivan Kotarac poručio da moraju dignuti krediti i zadužiti se dodatno narednioh 10-15 godina?!  Nešto s računiciom ne valja. Ako je 100 kn pričuva, a ima u većoj zgradi 50 stanova , to je mjesečni iznos od 5000 kn, odnosno godišnji  60.000,00 kn. Nakon 20 godina, Stambeno bi trebalo raspolagati glavnicom (bez kamata banke!) iznosom od 1,2 milijuna kuna, no tih novaca nema.  

Znate li koliki je konto računa vaše zgrade? Sigurno ne znate, ali znajte, da dogovoreni poslovi, popravci struje, vode, kanalizacije, servisi svi idu bez natječaja. Javna je tajna da za dobiveni posao ide 20% provizije, naravno cijena koja je uvećana i 100%, proviziju nije problem isplatiti. Nekada provizija ide u novcu nekada u kompenzaciji, uhodana priča u Stambenom.

S obzirom da bi poslovanje trebalo biti javno i transparentno, to nije slučaj našeg poslušnika visokih struktura matične stranke. Zbog niza gafova od početka mandata, u samoj stranci su uočili da im mladi Kotarac postaje teret, te su ga se odlučili pustit niz vodu, ne računajući na njega u budućnosti. Apostrofiran je kao NAJSLABIJA KARIKA.

Krešimir Herceg – najpoznatiji makarski barjaktar, kućni prijatelj Ivana Kotarca, zaposlen je, a gdje drugo nego u Stambenom gospodarstvu Makarska. Raspodjela radnog mjesta još visi u zraku, ali do izbora će, vjerujemo, biti i ugovor potpisan.

Ivan Roso – Kotarčev kum, za razliku od svojih prethodnika nije zaposlen u Stambenom, već u Komunalnom. Radno mjesto koordinatora na Zagonu.

Mario Pavlinović – pobjednik među uhljebima u ovom mandatu, za razliku od Kotarca, neće nas koštati milijun kuna, ali bitno za njega veže se da je iz državne tvrtke (pošta) preselio u gradsku (vrtić). Kontraverzno u čitavoj priči je što je zaposlen na „silu“ jer na njegovoj funkciji je bio čovjek koji je radio godinu dana ranije. Zauzvrat obnaša stranačke dužnosti kao predsjednik TO HDZ Zelenka, i predsjednik MO Ratac Zelenka. Zbog velikog pritiska i negodovanja na „poštara“ maknut je u 5 do 12 sa liste za vijeće.

Ni jedan od navedenih nije na listi za GV HDZ-a. Da li su postali teret matičnoj stranci, ili su ih samo sklonili da ne bodu oči, sami prosudite. Oni će se i te kako boriti za svoje pozicije, a vi simpatizeri HDZ-a i dalje im dajte priliku da Vas namagarče. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime