HDZ, SDP, nezavisne liste grupe birača itd., mozaik je koji svakodnevno radi na osmišljavanju uvijeta za preživljavanje na političkom tronu lokalne makarske zajednice.

Zauzimanja i održavanja  uhljebničkih pozicija, svakako je od iznimne važnosti. Uobičajeno je na makarskoj rivi vidjeti uhljeb-predstavnike gore navedenog mozaika. Na prošlim lokalnim izborima predstavnik liste grupe birača imao je predizborni slogan “Evo čovjeka”. Danas “Evo čovjeka”, puno transparetnijeg, bismo uskoro mogli vidjeti na listi SDP-a. Do jučer je o tom čovjeku ovisila većina vladajuće koalicije SDP-HNS. Brat od čovjeka koji je imao slogan “Evo čovjeka”, nalazio se na listi HNS-a. Nagrada od SDP-a, za koalicijsku lojalnost bila je uhljebljavanje u Turističkoj zajednici grada Makarske, na direktorskoj poziciji. Zamjenik predsjednika Turističke zajednice je sadašnji predsjednik HDZ-a Jure Brkan, pa ispada da je i on uhljeb SDP-a. Ali tako je kako je. Građani svako jutro u kafiću, tik do ureda Turističke zajednice, u vremenskom periodu od 8 do 9 sati, zadnjih godina promatraju ritual ispijanja koalicijskih uhljebničkih kavica Lalića kao predsjednika i Brkana kao zamjenika. Šećer im u kavu često stavi kolega Buljan, uhljeb –sin pročelnice za financije Grada Makarska Dunje Buljan koja je kao stručnjak za financije propaloga poduzeća Amfora, preuzela kreiranje gradskoga proračuna SDP-HDZ. Građani su svjedoci žučnih rasprava, proračunskih dubioza koje prelaze sto milijuna kuna, na kraju rasprava o proračun bude jednoglasno izglasan/usvojena. Uhljebi kao Uhljebi proizvode Uhljebe, raznim metodama , ucjenjivanja, zastrašivanja, izvršavanja ili neizvršavanja. Tako je uhljeb Lelas postao novi direktor Hotelskoga Makarska, zahvaljujući zadržanoj direktorskoj poziciji , po volji SDP-a. Gubitkom izbora Uhljebi HDZ-a , postali su zamjenici Uhljeba SDP-a. Čovjek koji se puno žrtvovao kao Uhljeb stranke je vijećnik Galić, koji je kao Uhljeb vozario na radno mjesto u HEP Vrgorac, prilikom izglasavanja jednoga od proračuna, da ne bi izgubili kvorum, on je ustrajao, za nagradu prestao vozariti kao Uhljeb u Vrgorac, postao je Uhljeb HEP-a u Makarskoj. Uhljebi uvjek po stranačkim smjernicama imaju moć preuzimanja uhljebničkih pozicija javnih , državnih i gradskih poduzeća, bez obzira na zvanje i struku. SDP-HDZ Makarska ozbiljno razmišlja uvesti beneficirani staž za svoje uhljebe. Organiziranje sindikata makarskih Uhljeba je pitanje dana. Rizici, strahovi, stresovi  kojima su svakodnevno izloženi Uhljebi SDP-HDZ Makarska, zaslužuju da preuzmu nazive i pojedinih ulica. Jedna od ulica mogla bi se zvati Uhljeb ulica Lalića-Brkana-Buljana-Lelasa ili skraćeno LBBL. Njihova djela za uvjek ostaju zapisana, zadužili su grad, pored proračunskih dubioza koje prelaze 128 milijuna kuna, oni su zaslužni i za snižavanje parking cijene s 10 na 7 kuna po jednome satu. Njihova djela kao Uhljeba čine ogromne zasluge, koje su evidentirane, koje vremenom treba ispitati, pročistiti i vrednovati!

1 KOMENTAR

  • Sraçeš i ti i tvoji uhljebi kad vam uteče vlast iz ruku.Mislim da ćete tanje srati i manje pištati jer nećeete imati mukte žderati i opijati se.
   Srami sebuopće komentirati ako big da pa padnete svi ćete na burzu rada ali bez najnade.Burza će vam biti,a ne be Bilice,malo dalje od voljene ženice…..mrarš mamuv vam uhljebničku,pokvarenu…..

 1. A što ste mogli očekivati od Kišina sina, pije kave, puši cigare, kao i tata, koji nikada ništa radio nije.Malo u ćuzi bio radi krađe robe iz Primorja. Sin mu HDZ kandidat za Gradonačelnika, možemo misliti tko će ovoga zaokružiti. Na što dođe HDZ. od uglednih doktora, utemeljitelja na ovoga KIŠINA Jebivitra.

 2. Judi moji vidim da je s njim uvik u društvu onaj grobar Rajčević. Kako završi njihova pljačka u vatrogasnom dobrovoljnom društvu. Dali nevista drži kafić kod Draže? Kada su krali i to je bilo na dobrovoljnoj osnovi.

  • E nije tako.Dragi sin je zaposlen u hotelsko na mjesto gdje ništa neradi.Naravno ide skita po gradu,pijanči kao i Rajčević koji je bio i doušnik milicije.
   Aaaaa Rajčeviću,kao domoljub si proganjan ali nikad zatvoren.
   Ma malo mirgen ima dokumenata o tvojim djelima iz voljene ti yayoslavije Smeće jedno pokvareno..n..

  • A Sdp kao poštenjačine, majmune debilski jebobte Drkan a t injega da slučajno zakaže neka obavi debeli debil Bilić-gudan…….

 3. nema više na sisu ne ,sramota ste ,megalomanskih ste nagona,a sidite u crikvi licemjeri jadni.—vaše je odsviralo ,,normalno čeljade ne može dati glas sdp=hdz kriminalcima sumljivih namjera i lažnih dušaa.

 4. Na ovoj sliki je jedini Zdravko covik. Brine se za ljude, i uvik je od pomoci. Zdravko ne bude li te mali bosanac stavio na listu, nece glasat radna skupina

  • kad triba vadit kumpire iz vatre, salje se Zdravko, kad triba odradit zajebano, opet Zdravko, ko je izijo govno s redarima, Zdravko. Kad se puši gura Zdravka, kad se slaže lista – Zdravko sitna riba. Pouka svima koji rade za HDZ. Evo, Mucica se tare, on prima vatru, slikaju ga di mrdne, ostavilo mu i kuglu na biljarskon stolu di igra s natpison Spavas li mirno, a di su gazde? Rugaju se kako vojnici trpe za njihove guzice. Krasni karakteri.

 5. Kupuju se glasovi birača,
  al se pitam tko na kraju plaća?

  Glasovati, pitam se za koga,
  ima li tu i jednoga moga?!

  Glasat’ treba i to se bar može,
  da se uhljebi ne množe.

  I na kraju, poruka za raju:
  Mislit’ glavom da Vas ne karaju.
  Jedan, dva, evo vam ga na…

 6. velika je srića za Makarsku i njene građane što nitko od vas ološa ,nepismenih kretena i Zdeninih doušnika nece biti u prilici da odlučuje,o ničemu. Ostaje vam samo da po ovom usranom portalu lajete .Ovo je ipak prava demokracija.

 7. NE MOŽETE VI RETARDI, ZDENI ČISTITI OBUĆU.
  DA VAM JE BITI KAO ZDENA, DALI BI STE SVE NA SVIJETU.
  VISOKI INTELEKTUALAC, SPORTAŠ, DOMOLJUB I DRAGOVOLJAC, ODLIKOVAN, ZA MNOGE ZASLUGE. ODLIČAM OBITELJSKI ČOVJEK, FRODITELJ TROJE DJECE, DVOJE STUDENATA, TREĆI SREDNJOŠKOLAC, PROSIJEK OCIJENA IM JE 5,00:
  izađite sa svojim podacima, ZNA SE, niste u stanju srediti i voditi svoje obitelji, a vi bi vodili Grad. Malo morgen.

 8. Iduci put pedercino hercegovacka uslikaj runjavu raspalu picku matere svoje pa je objavi na internetu. Jebo ti Susak mater u supak! a Tudjman tebe u supak!

  • Svi oni koji u sebi imaju mržnja, pa prema bilo komu, nek se zamisle o
   sebi i svojim najbližnjim. Pogotovo ovi prostaci, potrebno im je medicinska-psiho obrada.
   Meni ih je žao.
   Tko ljubi pouku,lubi znanje,
   a tko mrzi ukor, lud je.

   • Da,neodgojeni ološ,dovoljno je vidjeti kako se izražavaju. Ovo nema veze sa demokracijom. Kakvi Makarani,kakvi Hercegovci,skupio se šljam,dno društa i bave se politikom. To šta prodaju nema veze sa demokršćanima ni socijaldemokratima,ovo je agentura vladajuće klike,njih 10-15…tak uvijek jednih te istih

 9. sve u svemu su svi govna tako da ni moj glas nece dobiti vise nikad niti sdp kao niti hdz jer su to sve kriminalci do kriminalca ,,gadite mi se jadnici .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime