Lider, Republikanac, Ramljanin, sva trojica su ljudi od velikih ideja…Dokazano…Samo ih treba sprovesti? Svaki ponaosob, čine divne stvari za svoj narod, toliko da sam zabrinut koliko su izloženi

Piše: Hrvatin Tomašević

Čvrsto držim kako im ambicija, bar ona politička, služi za lovljenje postavljenih ciljeva…Što im je ono cilj? Posve sam siguran da teže nečemu velikom! Naime, ako nemaju muda da istaknu kandidaturu za člana predsjedništva BiH iz reda Hrvatskog naroda: ne osjećaju se kao takvi, ili, uplašili se izbornih rezultata koje bi mogao ostvariti sarajevski politički pingvin…Mogu li dokazati pred Hrvatskim narodom da zaslužuju tu legitimnu poziciju? Neće li, ta pozicija bez obzira i da sjedne Željko Komšić, u stvari, ponovo ostati prazna…

Glas legitimnog predstavljanja već dugo odzvanja diljem BiH! Isto tako, dugo se u BiH raspravlja o: slobodi-jednakopravnosti-demokraciji-europskim vrijednostima, novom teritorijalnom i administrativnom uređenju? Ne mislite li, da je vrijeme započeti ozbiljno raditi na tome a okaniti se politike? Najsnažniji dokaz legitimnosti: Lidera, Republikanca i Ramljanina, s obzirom na njihovo javno zalaganje za interese Hrvatskog naroda, bilo bi isticanje kandidature za člana predsjedništva BiH iz reda Hrvatskog naroda! Izručili bi se, ne samo, Hrvatskom narodu na odabir slobode izbora. Kad je dužnost tako unosna, ne bi li isto tako unosno bilo, a jest uprihodovno, biti član tročlanog predsjedništva BiH! Nije li svrha njihovog političkog djelovanja: demokratsko-pluralističko postupanje k otvorenom društvu, pozivanje na europske vrijednosti! Najposlije, ako se ne bi kandidirali, kako bi znali kome vjerovati?

Smatrate li da bi bilo ispravnije, ako nemaju muda da istaknu kandidaturu, da napuste svoj ideološko-politički svijet. Koji je već pomalo umrtvljen, bar kod Lidera. Potpuno ga im je zasjenila diplomatska ofanziva, koja puca iz svih cijevi arsenala europskih parlamenata. Tamo  sjede, nimalo slučajno, legalno i legitimno izabrani građani Europe-bošnjačkog podrijetla. Nije valjda da je „Menage a Trois“ u strahu od demokratskog svijeta, kad jedino što žele jest-biti dobar i hrabar Hrvat! Ignorirajući legitimnost isticanja kandidature, slomili bi srca milijuna Hrvata a premijer vlade Republike Hrvatske gosp.Plenković otkrio bi Bačušku u svojim redovima…Kome vjerovati?

Nešto razmišljam, kako „Menage a Trois“, nemaju zagovornika po bauštelama-kafanama- ulicama diljem Europe, na kojima uglavnom rade mlade/i visoko-akademski obrazovane/i Hrvatice/ti…ZNA SE tko ih je otpremio pravcem europskih vrijednosti! Ako, ipak smatrate da bi morali istaknuti kandidaturu, ne radi same pozicije u predsjedništvu BiH, nego radi Hrvatskog naroda i legitimnosti priziva vodstva! Nismo samo jedan narod, nego smo svi jedna obitelj…Oko mog…Nego kako znaju što će to biti politika budućnosti, kad ne znaju koja je to politika danas? Dakle, sklon sam pretpostaviti, ako ne istaknu svoje kandidature, s obzirom na njihove ambicije i političko djelovanje izdati će legitimno predstavljanje! Možda, ne vide zadovoljstvo na stolici u predsjedništvu BiH, nego se zadovoljavaju zajebavajući svoje podanike? Mada, opće je poznato kako pripadnici liderove svite, najviše mrze kad ih se isključi iz nečega. Nije li izostanak kandidatu njihova želja?

Gdje bi smo bili bez nade…Pametniji su već daleko!!!     

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime