Povodom provođenja nacionalne preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, u srijedu, 16. svibnja 2018. od 10:00 do 12:00 sati na Trgu kralja Tomislava u Sinju, u suradnji s Muzejom Cetinske Krajine Sinj, održat će se javna prezentacija na kojoj će se građane informirati o predaji svih vrsta oružja bez sankcija

Tom prigodom će građani imati priliku se informirati o opasnostima koje prijete od minskoeksplozivnih sredstava, te razgledati školska minskoeksplozivna sredstva, kao i opremu koju koriste pirotehničari.

Navedena prezentacija održati će se i u četvrtak, 17. svibnja 2018. u ulici Bana Berislavića u Vrlici, od 10:00 do 12:00 sati.

– Podsjećamo građane da se kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ kontinuirano provodi od 2007. godine, te da, ukoliko u svom posjedu još uvijek imaju bilo kakvo oružje i/ili eksplozivna sredstva, isto mogu dragovoljno predati policiji, te se u tom slučaju protiv njih neće pokrenuti prekršajni niti kazneni postupak. Posebno skrećemo pozornost građanima da takve predmete ne donose sami u policijske postaje, već da ukoliko iste žele predati, o tome obavijeste policiju pozivom na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilnoj odjeći i vozilu bez policijskih oznaka, doći na dogovoreno mjesto, kako bi se osigurala sigurna predaja oružja/eksplozivnog sredstva i anonimnost građana, poručuju iz PU Splitsko-dalmatinske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime