Oni koji ne žele dobro hrvatskoj državi konstantno rade podjele među njezinim narodom. Tako je i ovoga puta kada se pojavila inicijativa od strane Ognjena Krausa, predsjednika Židovske općine Zagreb. Zloupotrebljavajući dužnost koju obnaša našao se pozvanim određivati što je dobro, a što loše u hrvatskoj povijesti i sadašnjosti, a sve vođen navodnom brigom za hrvatsku budućnost, piše glavni tajnik HSP-a u priopćenju kojeg u nastavku objavljujemo

Po tko zna koji put imamo evidentnu situaciju da unutarnji neprijatelji hrvatske države otvoreno i javno podržavaju zločinački komunistički režim kao i to da se žestoko protive provođenju lustracije kao nužnog preduvjeta za bilo kakav pozitivan pomak.

Kada govorimo o temi koju potencira gore spomenuti gospodin Kraus, kao eklatantan primjer potrebno je navesti Rezoluciju Vijeća Europe 1481 o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima donesenu 25.siječnja 2006.g. od parlamentarne skupštine Vijeća Europe. Navedenu Rezoluciju prihvatio je i potvrdio Hrvatski sabor donoseći Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990. (Narodne Novine br. 76/2006). Nakon navedene Rezolucije tijela Europske unije donijela su čitav niz dokumenata kojima osuđuju komunizam i komunistički režim te isto nalažu i svojim državama članicama.

Gospodine Kraus, podsjećamo Vas da je Republika Hrvatska od srpnja 2013. godine punopravna članica Europske unije i kao takva dužna je provoditi njezine propise odnosno pravne akte.

Zbog čega se žele prešutiti, prikriti i zaštititi komunistička zlodjela i naredbodavci masovnih ubojstava, likvidacija, progona i svega onoga po čemu će ostati upamćen zloglasni komunistički režim? Sve ovo provodi se pod krinkom „antifašizma“ kao nečega što je „spasilo“ hrvatski narod i dalo nam državu.

Ukoliko se prihvate predložene izmjene Kaznenog zakona to će značiti da u Republici Hrvatskoj komunizam u svojim perfidnim oblicima ima itekako značajnu ulogu. Dužnosnici Saveza komunista, pripadnici represivnog aparata kao i suradnici obavještajnih službi isprepleli su mrežu unutar svih najvažnijih političkih i društvenih sfera u Republici Hrvatskoj te su zauzeli i međusobno podijelili sve poluge moći.

Izuzetno ih boli i pogađa pozdrav „Za dom spremni“ pod kojim su mnogi golobradi mladići s krunicom oko vrata dali svoje živote za slobodu i neovisnost naše domovine.  Međutim, ne smeta im zločinačka zvijezda petokraka pod kojom su činjeni zvjerski zločini i pod kojom je izvršena agresija na našu domovinu. Izjednačavati pozdrav koji su na svojim odorama u Domovinskom ratu nosili naši najhrabriji sinovi s četničkim obilježjima ravno je veleizdaji te upravo na takav način treba pristupiti onima koji to predlažu.

Hrvatska stranka prava vjeruje u razboritost hrvatskog naroda te smo sigurni da će pokazati odlučnost po ovom pitanju čije rješavanje je preduvjet za jednu kvalitetniju i bolju budućnost. Vjerujemo i u one saborske zastupnike koji imaju svijest i savjest da neće podržati ovakav jedan nakaradan prijedlog komunističko-jugoslavenskih lobija kojima je cilj povratak jugoslavenštini pod parolom bratstva i jedinstva.

Drage drugarice i drugovi, znamo da je približavanjem Dana mladosti kod vas sve izraženija tuga za nikad prežaljenim velikom vođom, maršalom Titom, ali ovo je naša domovina stvorena krvlju tisuća nedužnih branitelja i civila stoga nikada nećemo dozvoliti da nam povijest pišu i sudbinu kroje neprijatelji hrvatske države.

Glavni tajnik HSP-a

Marijo Popović

3 KOMENTARI

  1. Je li to onaj Mario Popović koji legalizira objekte koji ne postoje, koji su na cestama, većinom vlasnici HDZ-ovci i koje nitko ne želi legalizirati, pa čak ni u Makarskoj, simbolu divljanja u prostoru? Samo neka je preporuka HDZ-ovca na višem položaju. Stranka prava čiji član radi protupravno i nepravedno. HSP će sigurno daleko dogurati s ovakvim kadrovima, buhama na HDZ-ovom tijelu?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime