Nakon što je novoformirana većina u Općinskom vijeću Vir pisanim putem zatražila sazivanje sjednice na kojoj bi, između ostalog, bio izabran novi predsjednik, Antonio Vučetić nije u zakonskom roku od dva tjedna sazvao vijeće

Aktualni načelnik Općine Vir, Marino Radović također je propustio reagirati nakon što Antonio Vučetić nije sazvao sjednicu Općinskog vijeća na zahtjev većine. Radović je imao još jedan tjedan za sazivanje no to je izbjegao te u neformalnom razgovoru sa jednim od vijećnika većine rekao kako će odugovlačiti koliko mogu.

Negiranjem većine, Antonio Vučetić i Marino Radović pokazali su da se plaše volje većine te su kukavički zaobišli temeljne postavke demokratskog društva.

Sada je na potezu Ministarstvo uprave gdje su, zahvaljujući čestim pozivima i dolascima Antonia Vučetića i Marina Radovića, jako dobro upoznati sa situacijom na Viru. Hoće li i Ministarstvo uprave ignorirati zakonom propisanu proceduru i time biti supočinitelj sumraka demokracije na Viru, znat će se već za koji dan. Kapovićevi poslušnici se tješe činjenicom da Ivan Malenica ima rodbinske veze sa jednim istaknutim HDZ-ovcem iz Zadra, no teško je povjerovati da bi ministar zbog Kapovića riskirao svoju ministarsku fotelju i narušiti dignitet Vladi kao takvoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime