Mario Paleka i Branko Dukić kao i ostatak “ekipe”, dakle, članovi Turističkog vijeća kao i članovi Skupštine Turističke zajednice grada Zadra nedavno su velikodušno odobrili 100.000,00 € tvrtki Tomislava Ricova i partnera za ovogodišnje izdanje Sunset Sports Media Festivala, inače propalog projekta koji je građane Zadra koštao gotovo 1,2 milijuna kuna

Pored toga, i Hrvatska turistička zajednica također je za ovaj propali projekt u Zadru dala 100.000,00 € prošle godine, a novac je dala i Turistička zajednica Zadarske županije kao i mnogi drugi. Obzirom da je evidentno riječ o bezveznom događaju čije troškove organizatori kriju ko’ zmija noge, mnogi su pretpostavili da Branko Dukić i Mario Paleka neće još jednom financirati Sunset Sports Media Festival. Grdno se prevariše svi od reda.

Na sjednici Turističkog vijeća od 7.veljače, donesena je odluka da će tvrtki Sunset media festival d.o.o. pripasti 100.000,00 € za organizaciju navedenog festivala na kojem su prošle godine na račun poreznih obveznika bančili pročelnici i pročelnice Grada Zadra kao i Zadarske županije, a među malobrojnim uzvanicima našla se i poneka tajnica, ravnatelj itd.

Tomislav Ricov

Kako bi priča o dodjeli sredstava u iznosu 100.000,00 € bila jasnija, moramo istaknuti činjenicu da je Javni poziv za dodjelu potpora objavljen 16.siječnja 2023.godine, a da je četiri dana ranije, dakle 12.siječnja 2023. pri Trgovačkom sudu u Zagrebu registrirana tvrtka Sunset media festival d.o.o. Kako su članovi Turističkog vijeća u sastavu Klaudio Grdović, Mirjana Šarin, Jasna Čurković, Hrvoje Šestan, Mario Božulić, Slobodan Erslan, Dubravko Milin i Renato Švorinić procijenili da bi tvrtka koja je osnovana četiri dana prije Javnog poziva trebala dobiti tako puno novaca, ostaje enigmom.

Također se postavlja pitanje što rade članovi Skupštine Turističke zajednice grada Zadra kada se donose ovakve suspektne odluke. Predstavnici privatnih iznajmljivača u Skupštini TZ-a Klaudio Grdović, Grgo Peronja, Lozivka Župan, a potom i Hrvoje Šestan (Hoteli Zadar d.d.), Danijela Stanić Halapija (Intermod d.o.o.- hotel Pinija), Toni Šimac (Borik d.o.o.), Allen Barjašić (Borik d.d.), Lovre Lovrenčić (Punta Skala d.o.o.), Goran Sremec (Punta Skala d.o.o.), Tomislav Fain (Terra Travel d.o.o.), Melita Surać (Spar Hrvatska d.o.o.), Dario Ćoza (Crodux derivati dva d.o.o.), Luka Ramić (Crodux derivati dva d.o.o.), Josip Klišmanić (Zračna luka Zadar d.o.o.), Miljenko Rajić (Agram Yachting d.o.o.), Branimir Peša (OTP banka d.d.), Ivan Rajić (Interigre d.o.o.), Ante Rados (Jadrolinija) i Jelka Milošević (Beta d.o.o.) zapravo se nemaju razloga buniti jer u dobivanju novčanih potpora u velikom broju slučajeva sudjeluju tvrtke iz kojih dolaze. Upravo o tome kao i o tvrtkama Tomislava Ricova ćemo detaljno izvijestiti u narednim nastavcima.

Nameće se i pitanje hoće li nakon ovakve raspodjele novaca iz proračuna TZ grada Zadra konačno reagirati Gradsko vijeće Grada Zadra i pozvati Branka Dukića i Maria Paleku na odgovornost? Kako je moguće da za karneval novaca nema, a na kojem sudjeluju tisuće naših sugrađana, ali se za bezvezni Sunset Sports Media Festival može izdvojiti 100.000,00 €? Konačno, kako je moguće da drugi mediji ne pišu o razbacivanju novaca građana i jesu li razlog tome izdašne uplate s računa Turističke zajednice grada Zadra? (NASTAVLJA SE…)

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime