Kako izvješćuje berlinski Der Tagessspiegel, uprava koncertne dvorane C-Hall (poznatija kao Columbiahalle) jednostrano je otkazala održavanje berlinskog koncerta Marka Perkovića Thompsona, koji je bio najavljen za 26. travnja.

Der Tagesspiegel se u tekstu o otkazu najma dvorane poziva na riječi glasnogovornice dvorane C-Hall Ines Riepenhusen.

Proglasili ga mrziteljem

Odluci uprave dvorane, u kojoj je Thompson već dva puta nastupio, pridonijeli su pritisci s različitih internetskih foruma, s kojih su najavljivani prosvjedi protiv hrvatskog pjevača koji, kako ističu, „slavi hrvatski fašizam“ te su ga proglasili „pjevačem mrziteljem“. Organizatori Thompsonova koncerta angažirali su odvjetnicu iz Berlina koja će pokušati osporiti odluku uprave dvorane ne bi li koncert ipak bio održan u C-Hall. Usporedno s pravnom bitkom, koju vode odvjetnici iz Berlina, organizatori koncerta u pregovorima su s nekoliko dvorana ne bi li najavljeni koncert ipak bio održan u Berlinu. Pritom organizatori pozivaju na strpljenje sve one koji su kupili ulaznice za koncert ili su se zbog koncerta planirali vratiti s uskrsnih blagdana da se strpe do subote kada će sve biti poznato. U pismu, preko cijele stranice, Cro Best Berlin, koji su organizatori, navode da stoje uz hrvatskog pjevača te dodaju da njegov novi album “Ora et Labora”, koji je namjeravao predstaviti u Berlinu, nema apsolutno nikakve veze s fašizmom ili sličnim.

Odbijali razgovore

Organizatori također navode da su i oni, jednako kao i vlasnici dvorane, bili izloženi golemom medijskom pritisku da se Thompsonov koncert ne održi u Berlinu. Istakli su pritom da je uprava dvorane, nakon jednostranog prekida ugovora o najmu dvorane, odbijala razgovor s organizatorima i Thompsonovim menadžmentom. Od organizatora doznajemo da je nekoliko hrvatskih udruga iz Berlina uputilo prosvjed upravi dvorane iznoseći svoje neslaganje s takvom odlukom jer ona ne pogađa samo posjetitelje koncerta već nanosi štetu i ugledu Hrvata kao naroda koji je tolerantan i nema ništa s fašizmom. (Večernji list)