Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač protivi se najavljenom održavanju elektrosnke Skupštine Zadarske županije

Drži da za to nema valjanog razloga obzirom da je Stožer civilne zaštite jasno naznačio kako se protupandemijske mjere ne odnose na predstavnička tijela. – Upravo sam bio u zgradi županije, protokolirao zahtjev koji šaljem u privitku. Pogodite što, tamo svi normalno rade, a ima preko 200 zaposlenih dok se nama kao vijećnicima onemogućava normalan rad, piše Marko Pupić Bakrač čiji zahtjev možete pročitati u nastavku.

PREDMET:    dostava potrebne opreme i osiguravanje uvjeta za prisustvo na 21. sjednici Županijske skupštine Zadarske županije

Poštovani,

Sukladno pozivu koji ste dostavili u pogledu nedostatne opreme za prisustvo na predstojećoj 21. sjednici Županijske skupštine Zadarske županije koju namjeravate održati elektronskim putem dana 14.12.2020 godine, molim da osigurate dostavu slijedeće opreme na adresu mog prebivališta:

  • Računalo, slušalice, web kameru, te uređaj za bežično povezivanje na Internet dovoljne brzine da mogu sudjelovati u radu sjednice putem video konferencije (USB stick 4G generacije)

S obzirom da nisam stručan za povezivanje tih uređaja te budući da je vaša obveza da mi osigurate uvjete za prisustvo sjednici kao vijećnika, molim da mi osigurate spajanje gore tražene uređaje na lokaciji mog prebivališta uz prethodni dogovor sa mnom. Budući da ste organiziranjem ovakvog načina održavanja sjednice, unatoč što prema odluci Stožera civilne zaštite RH protuepidemiiske mjere se ne odnose na sjednice predstavničkih tijela , na određeni način dali do znanja i meni i svim ostalim vijećnicima, da situacija još uvijek nije sigurna po naše zdravlje, u cilju zaštite zdravlja moje obitelji, a i mog osobno, molim da osoba koja će doći u moj dom pripremiti uvjete za održavanje sjednice, dođe u opremi u kojoj će osigurati da neće kontaminirati moj dom, te da sa sobom, pored opreme, donese i potvrdu da nije zaražena virusom COVID 19 ne starijom od 24 sata.

Ukoliko navedeno ne ispunite, smatrati ću da mi nisu omogućeni uvjeti da prisustvujem navedenoj 21. sjednici Županijske skupštine Zadarske županije, a što za posljedicu može imati moj zahtjev za poništenjem iste, kao i eventualno na sjednici donesenih odluka .

Unaprijed zahvaljujem uz pozdrav

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

                                                                                                                         Marko Pupić-Bakrač