Županijski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač na posljednjoj je sjednici Skupštine Zadarske županije iznio podatke o dodjeli potpora mikro poduzetnicima među kojima se našao jedan kafić u vlasništvu tvrtke kojoj je članica uprave ujedno i zaposlenica te iste Županije

Podsjećamo, riječ je o tvrtki Ašibo d.o.o., zapravo ugostiteljskom objektu “Novi caffe” na Poluotoku u vlasništvu Novice Erlića. Njegova supruga Branka Erlić članica je uprave tvrtke kojoj je dodijeljeno 20.000,00 kuna iz županijskog proračuna.

Marko Pupić Bakrač je 5.prosinca na adrese USKOK-a, DORH-a, Županijskog državnog odvjetništva u Zadru kao i Općinskog državnog odvjetništva u Zadru dostavio sljedeći dopis: “Poštovani, molim vas da provedete istragu te poduzmete radnje i mjere iz vaše nadležnosti u slučaju dodjele potpora poduzetnicima u Zadarskoj županiji. Među ostalima potporu je dobila tvrtka optuženika u aferi Ribar čija supruga radi u županiji a sin je predsjednik G.O HDZa . Potpora je potiče konkurentnost kafića u vlasništvu Novice Erlića i njegove supruge. Srdačan pozdrav. Viši inspektor Marko Pupić-Bakrač.”.

Nekoliko dana kasnije, zamjenica općinske državne odvjetnice u Zadru, Kerol Sablić Radman poziva Marka Pupića Bakrača da dopuni kaznenu prijavu iako istu nikada nije ni podnio.

Evo, što im je na dopis odgovorio jutros Marko Pupić Bakrač: “Čitam Vaš dopis i ne virujem vlastitim očima koja je to razina ignorancije i bezobrazluka. Ja nisam podnio kaznenu prijavu nego zahtjev za istragu. Koliko je meni poznato djelatnici županije ne smiju sudjelovati na natječajima koje županija raspisuje a gđa Erlić je odgovorna osoba u tvrtci Ašibo i radi u županiji. Za ostalo što tražite mogu provesti istragu čak i napisati Kaznenu prijavu ako me ovlastite za to i svoju plaću proslijedite na moj račun. Dva puta je Državno odvjetništvo pokrenulo postupak protiv mene na temelju ničega. da bi me se progonilo zbog mog javnog djelovanja , oba puta ste ste propisno osramotili ali srama nemate . Nastupate s visine i bahato a u gradu šampionu po političkom kriminalu, korupciji, ratnom profiterstvu, počitčkoj protekciji niti jedan postupak protiv vinovnika tog pustog kriminala niste pokrenuli dapače Vi progonite one koji o tome govore . Mrš u ….”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime