Vijećnik Skupštine Zadarske županije Marko Pupić Bakrač uputio je dopis institucijama i medijima u kojem gtraži zatvarnje noćnog kluba “Ledana” i procesurianje odgovornih, a sve potaknut pogibijom mladog Irca

Njegov dopis objavljujemo u cijelosti: “Budući se u noćnom klubu Ledana zbog kršenja niza Zakona i propisa od strane osoba i institucija stalno događaju incidenti sa tragičnim posljedicama zahtijevam od nadležnih institucija da poduzmu slijedeće radnje i mjere :

1.Da se tvrka Nasadi d.o.o zbog nepoštivanja koncesijskog ugovora i kršenja Zakona i propisa raskine koncesijski ugovor sa tvrtkom Riva Liburna d.o.o, ukine predmetnu koncesiju te da se objekt Ledana u Perivoju Kraljice Jelene Madijevke trenutno zatvori. 

2.Da Grad Zadar koji je vlasnik zemljišta u Perivoju vrati Perivoj pod svoj nadzor i kontrolu na način da ukine suglasnost tvrtci Nasadi d.o.o za korištenje i upravljanje parkom.

3.Da se iz Perivoja u najkraćem mogućem roku sukladno Zakonu o gradnji uklone svi čvrsti i montažni objekti te instalacije koji se tamo protuzakonito nalaze. Jer takvim građevinama nije mjesto u parku niti se park oplemenjuje građevinama i noćnim klubom kao što to tvrdi direktor Nasada d.o.o Josip Krnčević nego hortikulturom. Također zadarske gradske zidine su pod zaštitom UNESCa i nisu pogodne za građevine onakvog opsega i tipa , noćni klub koji se tamo nalazi o čemu je takvo mišljenje u pisanom obliku dao i Konzervatorski odjel u Zadru. Taj i takav noćni klub razvidno ne zadovoljava osnovne sigurnosne standarde, sanitarne uvjete, standarde zaštite od buke, svjetlosnog zagađenja…

4.Da se procesiraju odgovorne osobe u tvrtci Riva Liburna d.o.o zbog kršenja niza Zakona i propisa a što je rezultira tragičnim posljedicama te da se protiv istih podigne kaznena prijava i odredi im se jednomjesečni pritvor sa mogućnošću produženja zbog mogućeg utjecaja na svjedoka i mogućnosti ponavljanja djela.

5.Da se protiv odgovornih osoba u tvrtci Nasadi d.o.o kojoj je Perivoj dan na korištenje i Gradu Zadru koji je vlasnik zemljišta a bili su pismeno izvješteni o protuzakonitim radnjama u Perivoju od strane Državnog inspektorata nakon obavljenog nadzora podigne kaznena prijava i odredi im se jednomjesečni pritvor sa mogućnošću produženjem zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela. Jer nakon pisane obavijesti i saznanja o protuzakonitim radnjama nisu poduzeli nikakve radnje i mjere da se spriječi dalje protuzakonite radnje a što je rezultiralo tragičnim posljedicama, dapače unatoč saznanjima koje su imali produžen je koncesijski ugovor tvrtci Riva Liburna d.o.o .

5.Da se protiv osoba u Upravnom odjel za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije koji su nakon nadzora Državnog Inspektorata i utvrđenih nepravilnosti izdali protuzakonito Rješenje o udovoljavanju minimalnih uvjeta podignu kaznene prijave i odredi im se jednomjesečni pritvor sa mogućnošću produženjem zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela. Naime klub očigledno ne zadovoljava brojne uvjete među kojima i onaj da unutarnji prostor noćnog kluba ne smije biti manji od 100 m2.

6.Da se istragom utvrdi da li je bivša predstojnica Ureda župana Marina Dujmović-Vuković kontaktirala Župana Longina, pročelnika Stipu Zrilića i zaposlenike Upravnog odjel za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije, koristila političke veze i utjecaj kako bi se ishodilo Rješenje o udovoljavanju minimalnih uvjeta .

7.Da me se kao podnositelja ove Prijave i zahtjeva obavijesti pismeno o poduzetim radnjama i mjerama u ovom predmetu”.

                                                      Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

                                                                                Marko Pupić-Bakrač

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime