Točno tri mjeseca prije lokalnih izbora, sveučilišni profesor i bivši saborski zastupnik Marko Vučetić, najavio je danas na Forumu kandidaturu za gradonačelnika Zadra

Kao kandidat više oporbenih opcija u Zadru (SDP, Akcija mladih…), Marko Vučetić iznio je ukratko zbog čega želi biti gradonačelnik. – Dosadašnji lokalni izbori uostalom kao i svi izbori počivaju na obmanama i iluzijama koje pretvaraju mjesta i države u kopije, a ne originale. Zadar je danas bolna, izigrana, besmislena i kruta kopija, a nikako nije original jer su mu oduzete emocije. Stoga je i moja motivacija da se kandidiram za gradonačelnika proizašla iz ljutnje, kazao je Marko Vučetić na samom početku svog obraćanja.

Prema njegovim riječima, Grad Zadar bira između linearnog akceleratora i pozajmice propalim klubovima, a iz tih pozajmica se kupuju Mercedesi. Grad Zadar, naveo je Vučetić, je izabrao Mercedes umjesto zdravlja građana. – Ako netko želi živjeti u tom gradu i ako ne osjeća ljutnju on je kopija koja živi u kopiji od grada. Želim motivirati sve građane koji žele vidjeti budućnost Zadra koja skrbi te budućnost grada koji je sretan, solidaran i koji je obilježen četvrtom industrijskom revolucijom. Mi se nalazimo pred izazovima umjetne inteligencije, a u gradu nedostaje elementarna inteligencija. Nemamo biološke organizme koji predstavljaju politike a da nose inteligenciju. To su sve kopije od ljudi, kopije od političara i grada, i koji su grad pretvorili u kopiju od vlastite izigrane besmislene nutrine koja je potpuno pokorila i izigrala grad, kazao je Vučetić.

Objašnjavajući zašto bi građani trebali upravo njega birati za gradonačelnika, kazao je da će se u tom slučaju u Zadru pobuditi pozitivne emocije, neće se birati između Mercedesa i linearnog akceleratora nego će u Zadru linearni akcelerator biti nužnost. – Sadašnja kampanja oko toga da građani solidarno prikupljaju sredstva za linearni akcelerator ujedno je i poticajno što znači da u postoje građani koji osjećaju i znaju što je plemenito, ali je ujedno i razotkrivajuće za sadašnje političke strukture i sadašnjeg gradonačelnika koji je kao liječnik izabrao Mercedes. Gradonačelnik Dukić je kao građanin izabrao, ne da se izgradi gradska škola na Bokanjcu, već je prepustio školu crkvi. Tako je politizirao crkvu, a od nadbiskupa očekuje podršku na izborima. Djeca se u tu školu upisuju ne zato što je to gradska škola već zato što je to politizirana volja nadbiskupa i religizirana volja gradonačelnika koji to ne umije biti, kazao je Vučetić.

– Svatko tko se osjeća djetetom zadarskim i tko to želi biti, te svatko tko osjeća odgovornost prema budućoj djeci Zadra ima priliku osloboditi vlastite emocije, izgraditi sebe kao građanina Zadra i ovaj grad prepustiti budućnosti i četvrtoj industrijskoj revoluciji, rastu humanosti, a ne izigranosti i otuđenosti jednog Mercedesa, zaključio je Marko Vučetić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime