Konačno se dogodilo i to u Hrvatskoj da istaknuti političar zbog laganja mora otići s dužnosti. Martina Dalić podnijela je ostavku

Martina Dalić je nedvojbeno lagala, a razotkrili su ju novinari portala Index kada su došli do sadržaja elektronske pošte koju je sad već bivša potpredsjednica Vlade razmjenivala sa više osoba u kreiranju Lex Agrokor, ali i očiglednom pripremanju terena za izvlačenje novaca u „spašavanju“ Todorićevog Agrokora.
– Nakon jučerašnjeg i današnjeg razgovora potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić i ja odlučili smo da ona danas podnese ostavku na svoju dužnost, koju sam ja prihvatio, rekao jeu društvu Martine Dalić premijer Plenković novinarima.
– Kao što je premijer istaknuo, u dogovoru s njim podnijela sam neopozivu ostavku. U ovom nevjerojatnom spletu okolnosti interesa oko Agrokora odjednom ispada da sam ja postala teret vladi, HDZ-u i premijeru, ja to nikako ne želim biti. Ja sam dobila politički zadatak, spriječiti da propast Agrokora povuče cijelu ekonomiju u recesiju. Taj zadatak bio je zadan dogovorom između HDZ-a i Mosta. Zadatak je proveden u djelo, uključujući i zadatak da nema troška za porezne obveznike. Agrokor je pred nagodbom. Očekujem da će ona biti uspješna i time će svi zadaci biti provedeni. Očekujem da se istraži tko je pustio fragmente mailova, to je kazneno djelo. Osobno nisam učinila ništa krivo ili, bože sačuvaj, nezakonito. No percepcija, a u politici je percepcija takva kakva je, rezultirala je da koalicijski partneri iskazuju nezadovoljstvo. Ne želim biti uteg ni vladi ni premijeru ni HDZ-u. Bit će i vremena i prostora u kojem će svatko objasniti svoju ulogu u slomu Agrokora, poručila je javnosti Martina Dalić.
Od danas više ništa nije kao prije u HDZ-u. Nikad nije bilo jasnije da Andrej Plenković ne kontrolira ni Vladu, svoje ministre, niti Sabor putem zastupnika svoje stranke i koalicijskih pratnera, niti sam HDZ koji je u najgoroj krizi ikad. Andrej Plenković, po ocjeni mnogih, mora i sam odstupiti jer je nevjerodostojan, a politički analitičari zaključuju kako su do kraja godine neminovni novi parlamentarni izbori.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime