U srijedu 10. srpnja s početkom u 21 i 15 u sklopu SKUP-ova programa „Misto za film održat će se projekcija filma “Maskirani pljačkaš” (2007.) Borisa Ivkovića. Projekcija će se održati u Gradskom parku, a ulaz je slobodan

Boris Ivković (umjetničkog imena Bore Lee) je hrvatski samouki glumac i redatelj iz Sinja. Tvorac je vlastitog serijala filmova koji su u kritičarskim krugovima okarakterizirani kao “trash” karate/kung-fu filmovi. Filmovi su mu uglavnom srednjometražni, vremenski traju od 30 do 60 minuta, sadržajem nadahnuti filmovima Brucea Leeja. Iako su filmovi Bore Leeja siromašno opremljeni i nisu snimani kvalitetnom opremom (proračun često nije bio veći od 300 kuna ), autorova prirodnost i jednostavnost je našla svoj velik krug obožavatelja u Hrvatskoj i susjedstvu, a privukla je i poznata hrvatska estradna imena za nastup u njegovima filmovima.

U filmu “Maskirani pljačkaš”, ponavlja se klasični Borin predložak: zločinac koji hara među nedužnim stanovništvom. U ovom filmu, mjesto radnje je opet u Cetinskoj krajini. Glavni negativac je maskirani pljačkaš i banda. Bore Lee, u svojstvu akcijskog junaka, opet uzima stvari u svoje ruke, braneći pošteni i radišni svijet svog rodnog kraja, uklonivši na koncu zlikovce s lica zemlje.

‘Misto za film’ dio je SKUP-ova programa ‘Kultura u zaleđu’ koji se financira iz sredstava podrške Zaklade ‘Kultura nova’ za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime