Boćarski klub Biston je pobjedom u Poreču od 11:15 protiv BK Istre Poreč osvojio drugi uzastopni naslov prvaka. Rezultat 11:15 nije realan, a Biston je u principu pobjedio sa 9:17. Jednostavno je bio bolji u svim segmentima boćarske igre, piše dalmacijabalote.com

Na pogon kapetana Vedrana Crnčevića, fantsatičnog Ivana Galića i jednog i jedinog Pere Ćubele, Biston je stigao do potpuno zaslužene pobjede. Apsolutni, dvostruki, čak i trostruki pobjednik u ovoj priči je Matejas Jozipović.

Jozipović je još u kandidaturi za predsjednika saveza pokazao kako zna izvući točno ono što želi. Poraz sa do 10 glasova bi za njega bio poraz. Pobjeda bi bila samo relativna pobjeda, a poraz sa 13:13 u glasovima u dodatnom glasanju je upravo ono što je njemu davalo ultimativnu pobjedu. To se dogodilo, a ono što je on priželjkivao se dogodilo i danas.

On je želio pobjedu, ali ne baš 17:9. On je tip koji želi više od toga. On je htio pobjedu, ali na način da svijet balota vidi upravo ovo što se danas vidjelo u prijenosu. Ono na što on, koji boćanju daje a od njega ništa ne uzima, godinama upozorava. Matejas je u tim scenarijima najjači. On je kralj tih situacija. To su momenti u kojima on sigurno pobjeđuje, bez obzira na ishod.

Uspjeh je tim veći kada se zna da je općina Baška Voda “izbacila” Biston iz proračuna. Teško se oteti dojmu da je riječ o političkoj odluci, sve zbog oporbenog Jozipovića. Istodobno, NK Urania koji je posljednji na ljestvici, dobiva milijunske iznose iz općinskog proračuna. I tako će biti sve dok je Josko Roščić načelnik…

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime