U ovom trenutku jedini kandidat za predsjednika makarskog HDZ-a bit će Milan Stapić. Naime, nitko drugi javno nije istaknuo kandidaturu.

Tako su Marko Ožić Bebek i Jure Brkan za lokalni tjednik izjavili kako još uvijek razmišljaju o kandidaturi iako se unutarstranački izbori za predsjednika održavaju za manje od tri tjedna. Nažalost i Bebek i Brkan iza sebe imaju previše skandala tako da je teško za očekivati da bi uopće imali hrabrosti kandidirati se za predsjednika makarskog HDZ-a. Marko Ožić Bebek iza sebe ima čitav niz afera,  a Jure Brkan ostat će zapamćen po incidentu kada je sa još jednim muškarcem sudjelovao u fizičkom napadu na ratnog vojnog invalida.
Osim Bebeka i Brkana, u kuloarima se kao moguće protukandidate Milanu Stapiću spominju još i Ljubo Šarić, Marija Lelas, Renata Gudelj… Slučajno ili ne, nitko od njih ne želi istaknuti svoju kandidaturu što upućuje na to da bi Milan Stapić doista mogao biti jedini kandidat za šefa makarskog HDZ-a.
– Naš stav je jasan i vrijedi za sve ogranke u Hrvatskoj. Onaj tko je izgubio izbore ne može računati na našu podršku na unutarstranačkim izborima i takvima smo jasno dali do znanja da niti ne pokušavaju istaknuti svoje kandidature, pa tako i u Makarskoj, kazao nam je jedan član predsjedništva HDZ-a u Zagrebu.
HDZ-ova središnjica ima i jasan stav o potencijalnim kandidatima s mrljama u prošlosti.
– Obzirom da nas do lokalnih izbora dijeli  tek nešto više od godinu dana, nećemo dozvoliti da nam gradske i županijske odbore vode ljudi koje građani percipiraju kao osobe sklone aferama i skandalima. Strogo ćemo voditi računa o tome tko će preuzeti vodstvo jer će šefovi gradskih i županijskih odbora u većini biti ujedno i kandidati za gradonačelnike i župane. Tamo gdje naiđemo na neposluh, spremni smo i raspustiti odbor, imenovati povjerenika i raspisati nove unutarstranačke izbore, sve kako bismo na čelo doveli osobu koja će časno voditi stranku i donijeti pobjedu na lokalnim izborima, kazao nam je naš izvor iz Zagreba.