Jučer je policija kazneno prijavila Sinišu i Divnu Krekić iz tvrtke Krekić Avangard zbog kaznenog djela protiv gospodarstva, a počinjena šteta je od 11,5 milijuna kuna

Prema rezultatima policijske istrage Siniša i Divna Krekić su od prosinca 2017. do srpnja  2020. godine su protivno obvezi vođenja poslova društva, pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika u cilju pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi svom drugom društvu znajući da je između navedenih društava zaključen Ugovor o izvođenju radova na izgradnji navedenog stambenog poslovnog objekta, bez ikakve valjane pravne osnove te bez znanja i odobrenja ostalih osnivača društva kao investitora gradnje, sačinili aneks ugovora o izvođenju radova kojim su tom svom drugom društvu kao izvođaču radova omogućili da po isteku ugovornog roka o završetku radova, investitoru gradnje obračuna naknadu za svaki dan kašnjenja u izgradnji navedenog objekta, koju naknadu su u konačnici neosnovano i naplatili na štetu prvog društva kao investitora gradnje, a u protupravnu imovinsku korist svog drugog društva kao izvođača radova i to u ukupnom iznosu više od 11 milijuna i 500 tisuća kuna.

Podsjećamo Siniša Krekić jedan je od investitora okupljenih unutar tvrtke Centar d.o.o. koji su izgradili stambeno poslovni kompleks na prostoru nekadašnje Tvornice kruha na Murvičkoj cesti. Osim Krekića, u posao izgradnje oko 120 stanova su u prvoj fazi do velike poplave bili kao investitori uključeni i Željko Predovan, Ante Smolić Ročak, Lovre Surać, Marinko Klapan i pokojni Zdravko Galić.

Sinišu i Divnu Krekić sada očekuje sudski postupak u kojem će morati dokazati što se točno dogodilo. U međuvremenu je do redakcije portala Megamedia stiglo pismo koje potpisuje vlastoručno Siniša Krekić. On je napisao pismo članovima uprave tvrtke Centar d.o.o. u kojem skreće pozornost na narušene odnose sa nekim članovima uprave. Nije jasno koja je svrha pisma upućenog članovima uprave, no to će, sigurni smo, biti dio dokaznog materijala u sudskom postupku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime