Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić primljen je u petak u Kliniku za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ zbog visoke temperature i sumnje na upalni proces. 

Jučer je premješten u KBC Zagreb, gdje je kirurški i internistički zbrinut. Zahvat je prošao bez komplikacija. “Potpredsjednik Vlade Ostojić je stabilno i ostaje u Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti KBC Zagreb zbog potrebe za daljnjom liječničkom skrbi.”, priopćili su jučer iz Vlade. Doznajemo da bolest nema veze s prijašnjim operacijama niti s prijašnjim bolestima. Potpredsjednik jest stabilno, no, kako sugerira i informacija da je i dalje na intenzivnoj, radi se o ozbiljnoj bolesti, kaže nam naš sugovornik koji ne može otkriti više informacija.

Iz Vlade potvrdili: Stanje je vrlo ozbiljno

Iz Vlade su u 16 sati potvrdili kako je stanje ministra Ostojića vrlo ozbiljno. “Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je jučer zbrinut u KBC Zagreb, i dalje ostaje u Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti zbog potrebe za daljnjom liječničkom skrbi. Kod potpredsjednika Ostojića utvrđen je upalni proces u području vrata, te je hitno izvršen operativni zahvat i drenaža upalnog procesa. Zbog razvoja septičnog stanja sa znakovima cirkulatornog šoka, primijenjene su mjere intenzivnog liječenja. Zdravstveno stanje potpredsjednika Ostojića je i dalje vrlo ozbiljno, ali za sada stabilno.”, priopćili su iz Vlade.

Liječnici: Ministar je u životnoj opasnosti

Index je s dijagnozom koju je poslala Vlada kontaktirao dvoje liječnika. Oboje su se složili bez razmišljanja: ministrovo stanje je jako loše. Iako nisu željeli govoriti o detaljima s obzirom da nemaju cijelu sliku, prema njihovim riječima ministar Ostojić je u životnoj opasnosti. Pokušali smo i od osoba bliskih Ostojiću doznati koliko je opasno ministrovo stanje, na direktan upit: Je li ministar u životnoj opasnosti, dobili smo odgovor: Možemo samo ponoviti da je stanje vrlo ozbiljno. Kako je za RTL kazao liječnik iz bolnice Sveti duh, iz Vladinog priopćenja može se iščitati da se kod ministra radi o najtežem stupnju sepse. “Svi septični pacijenti su životno ugroženi, prva 24 sata su najvažnija u liječenju. Što se prije počne s pravom terapijom, to su veće šanse za izliječenje”, dodao je liječnik. U HRT-ovom Dnevniku 3 objavljeno je kako su ministru zatajili jetra i bubreg. Liječnici s kojima su oni razgovarali također potvrđuju da je stanje ministra vrlo ozbiljno. Liječnici s Rebra očekuju da će se Ostojić oporaviti. Danas prijepodne bit će poznato više informacija o stanju Ranka Ostojića.

U ožujku 2012. godine također završio na hitnoj operaciji

Ostojić je već jednom završio na hitnoj operaciji. Krajem ožujka 2012. godine završio je na operativnom zahvatu tijekom kojeg mu je odstranjen apsces u području glutealne regije. U bolnici se nalazio nekoliko dana, a izašao je ranije od predviđenog.  “Pustilo me iz bolnice…hvala liječnicima, sestrama, i drugim dragim ljudima na Rebru sto su me skapulali..i na ljudskom i profesionalnom odnosu…i svima koji slave želim sretan Uskrs…i hvala svima koji su slali poruke”, stoji u poruci koju je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić objavio na svom Facebook profilu.  2. srpnja uspješno je podvrgnut manjem operativnom zahvatu deformacije strukture nosa na KBC Rebro. Pet dana kasnije već se vratio na posao. Ranko Ostojić rođen je u Splitu 1962. godine, oženjen je i ima dva sina. Bio je i dragovoljac Domovinskog rata. Još 1990. godine postao je članom SDP-a u kojem je bio punih deset godina kada je 2000. preuzeo dužnost načelnik Policijske uprave Splitsko-dalmatinske. Godinu dana kasnije postaje pomoćnik ministra, ravnatelj policije RH, a na toj funkciji bio je do 2004. kada se ponovo učlanjuje u SDP.  U Hrvatski sabor ulazi 2007. godine, a 2008. postaje i članom Predsjedništva SDP-a. U Saboru je do 2011. bio i predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, član Odbora za zakonodavstvo te član Odbora za ratne veterane. U prosincu 2011. preuzima dužnost ministra unutarnjih poslova nakon Tomislava Karamarka. Prije godinu dana imenovan je i potpredsjednikom Vlade za unutarnju politiku. (index)