Kandidat Mosta nezavisnih lista za župana Splitsko-dalmatinske županije Miro Bulj u svojem rodnom Sinju družio se s građanima i održao konferenciju za medije ispred Doma zdravlja istaknuvši da se za ovo rodilište godinama borio nakon što ga je HDZ-ova vlast ugasila.

„Samostalni domovi zdravlja, besplatan prijevoz, besplatan obrok i udžbenici za našu djecu najvažnije su promjene koju ću donijeti u svojem mandatu. Vi imate priliku u nedjelju našem premijeru bez većine, gospodinu Plenkoviću oduzeti daljinski kojim upravlja Bobanom,“ kazao je Bulj.

Dodao je kako Boban nema hrabrosti sučeliti se s njim jer bi morao objasniti zašto je Splitsko-dalmatinska županija izumrla dok je njegova stranka bila na vlasti i da bi to sučeljavanje bio minimum pristojnosti prema ovom narodu nakon što su ga opljačkali. Podsjetio je i na to da Boban nije podržao njegov amandman na državni proračun koji bi omogućio ravnomjeran razvoj Splitsko-dalmatinske županije i izgradnju sinjske škole, a sad paradira po Sinju sa svojim gazdom, premijerom bez većine.

„Narod treba narodnog župana koji će se boriti za obične ljude. Daljinski upravljač više neće biti u rukama Plenkovića i Zagreba, Dalmacijo vrime je. Krajnje je vrijeme da ova županija ostvari svoj potencijal i da bude najljepša i uspješna županija s uvjetima življenja kao u Zagrebu.“ istaknuo je Bulj.

Neviđena sramota je to što je predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić dao potporu solinjaninu Bobanu. Ovo je najprljavija kampanja ikad, ispolitizirali su najveći sinjski simbol na koji smo ponosni svi mi sinjani, ali i cijela Hrvatska. Viteško alkarsko društvo nikada se ne bi trebao svrstavati ni na čiju stranu i mogu se sramiti što su napravili od jedne od naših najvećih svetinja“, kazao je Bulj. 

„Narode cetinske krajine i dalmatinske zagore, borio sam se s vama za radnike Dalmatinke kao obični građanin, kasnije kao vijećnik, protiv odlaganja otpada i uništavanja Cetine. Ne smijemo im dozvoliti da nas vode iz Zagreba na daljinski. Cetinska krajina više nikad neće biti zaboravljena. Izađite na izbore i dajte mi potporu i bit ću vaš narodni župan. Nisam na daljinski upravljač kao mega zamjenski kandidat gospodin Boban, jedino sam odgovoran vama, bit ću vaš prvi narodni župan“, zaključio je svoje obraćanje Bulj.

1 KOMENTAR

  1. Samo naprid Miro stan si dobijo jer si tuka i svilaju i dinaru u domovinskom ratu sad lipo preuzmi županiju od ovih uhljeba i daj narodu na raspolaganje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime