Miro Bulj se oštro obrušio na premijera Andreja Plenkovića!

0

Saborski zastupnik Mosta NL Miro Bulj na današnjoj je konferenciji za novinare pod naslovom „Plenković u Splitu predstavio Sanaderova obećanja“ predočio koje je sve projekte u Dalmaciji prošli tjedan na sjednici Vlade u Splitu, najavio premijer Andrej Plenković, a godinama ranije ih je već obećao tadašnji premijer Ivo Sanader

Osim, u medijima spominjane, vojarne Dračevac, koju je građanima Splita obećao tadašnji premijer Sanader, a čak devet godina kasnije, opet „darovao“ Plenković, Miro Bulj je nabrojao i sve ostale projekte koji su najavljeni, a nisu realizirani. Tako je i te iste 2009. godine započeta gradnja spojne ceste Ravča-Drvenik, ali do danas nije završena.

„Prije devet godina svečano je otvorena gradnja na podvožnjaku Autoceste A1, prvog objekta spojne ceste Ravča-Drvenik, a tome je prisustvovao i Branko Bačić. Za vrijeme ćaće se najavljivalo isto kao i sada, za vrijeme Plenkovića koji je sada u toj istoj ulozi. Ista je situacija i s navodnjavanjem vrgoračkog i imotskog polja, a zaboravljeno je najveće sinjsko polje. Isti je slučaj sa spomenutom vojarnom Dračevac, koju su obojica, i Sanader i Plenković, poklonili Splićanima. Sve je to samo „obećanko“, prazna obećanja, koja se daju kada u Dalmaciji padne rejting HDZ-a. To je sve samo obmana. Nama ne trebaju obećanja, nego izgraditi – rekao je Miro Bulj.

Naglasio je kako je u Hrvatskom saboru dao amandman za spojnu cestu za cetinsku krajinu, koja bi vodila do Sinja, a koji nije prihvaćen, zatim spojni put za Imotski, koji također nije izgrađen, kao ni Čiovski most i zaobilaznicu za Omiš.

„Sve su ovo samo ponovljeni projekti koji se opet najavljuju, a ništa se ne realizira. Dalmatinska zagora propada, u zadnje četiri godine iseljeno je 26 000 ljudi, a lažnim obećanjima pokušava se prikriti istina. Nemamo projektnu dokumentaciju, niti rokove za dovršenje radova. Tu su i problemi radnica Dalmatinke i radnika Brodosplita, koji također nisu riješeni. Sve što dobivamo je šutnja i lažna obećanja. Takva je politika bila i u vrijeme Ive Sanadera i sada u vrijeme Andreja Plenkovića, isti glumci su u igri. Tražit ću tematsku sjednicu za sve ove nikad riješene projekte, kao što sam tražio za luku Gaženica. U mojoj Dalmaciji ovo neću dopustiti, a to mislim i za sve ostale dijelove Hrvatske – rekao je Miro Bulj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime