Saborski zastupnik Miro Bulj zatražio je danas stanku u Hrvatskom saboru kako bi upozorio na stanje rješavanja zemljišnih knjiga, kao što je aglomeracija u Sinju gdje je potrebno upisivanje u zemljišne knjige čestice na kojima je nužan upis prava služnosti

Projekti i povlačenju sredstava EU fondova godinama čekaju zbog nemogućnosti rješavanja takvog pitanja do kojega je došlo i zbog zatvaranja Općinskih sudova u Dalmatinskoj zagori.

“Projekt aglomeracije u Sinju, financiran iz EU fondova vrijedan 240 milijuna kuna godinama kasni jer 2500 čestica koje se nalaze na četiri katastarske općine nisu uredne jer nemamo ljudstva u zemljišnicima koje bi te čestice upisalo u zemljišne knjige.

Do manjka u ljudstvu došlo je zbog gašenja Općinskog suda u Sinju, a nadležni općinski sud u Splitu ljude šalje na druga područja. Problem je najveći u ministarstvu pravosuđa koje nije osiguralo dovoljno kadra u katastarskim tj. u zemljišnim odjelima na sudovima te nam sada projekti od velikog značaja čekaju dok novac curi kroz prste a u isto vrijeme investicije i  građani čekaju godinama kako bi izvršili upise vlasništva u zemljišne knjige”, rekao je Bulj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime