Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Denis Bobeta ponovno su poslali dopis Nacionalnom stožeru civilne zaštite kojim traže ukidanje mjere zabrane rada ugostiteljskih objekata nakon ponoći

„Stožer civilne zaštite Grada Sinja i Grad Sinj ne prihvaćaju negativan odgovor Nacionalnog stožera civilne zaštite na naše traženje produljenja radnog vremena u Gradu Sinju u danima Alke i Velike Gospe“, poručio je načelnik Stožera Bobeta.

Bobeta naglašava kako je odgovor koji su dobili od Nacionalnog stožera općenit i  kao takav se ne može primjenjivati u specifičnim uvjetima koji se događaju za vrijeme velikih sinjskih manifestacija kada grad Sinj posjeti više od  150 tisuća ljudi.

„Zbog očuvanja zdravlja naših gostiju i domicilnog stanovništva kojima su dani Alke i Velike Gospe iznimno važni, kako zbog egzistencijalnih razloga tako i zbog očuvanja tradicijske kulture, tražimo da u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalni stožer promjeni odluku o ograničavanju radnog vremena“, rekao je Bulj te dodao da zbog specifičnosti situacije u Sinju Nacionalni stožer dozvoli rad ugostiteljskim objektima u skladu s epidemiološkim mjerama do 3 sata ujutro i to da spriječimo nekontrolirano okupljanje na raznim mjestima, parkovima, ulicama i sl. koji će se događati.

„Stoga tražimo da se odluka primjeni od danas pa do završetka svečanosti proslave Velike Gospe za sve ugostiteljske objekte, restorane i druge objekte u Gradu Sinju“ poručio je Bulj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime