Jutros sam s predstavnicima civilnih udruga, udruga branitelja i građana satiričkog područja i Cetinskog kraja zaustavio radove rušenja Pločastog mosta na Cetini. Pločasti je most izgrađen od nadgrobnih spomenika (stećaka) koji datiraju iz 14. i 15. stoljeća te su kao takvi dio kulturno-povijesne baštine Cetinskog kraja, kazao je Miro Bulj nakon održane tiskovne konferencije

Prije dva tjedna u Saboru je prošlo prvo čitanje izglasavanja o imenovanju Parka prirode Dinara čiji je izvor Cetine, koji se nalazi niti 1000 metara od Pločastog mosta, sastavni dio. – Postavljam pitanje ministru Čoriću, ministrici Obuljen Koržinek i svim mjerodavnima: što konkretno poduzimate po pitanju uništavanja kulturo-povijesne baštine Cetinskog kraja? Ne znam što je sljedeće? Planirate li možda napraviti „stariji“ most od ovoga?! Zahtjevam hitno vraćanje Pločastog mosta na Cetini u prvobitno stanje!, kazao je Bulj.

– Brojni članovi braniteljskih i ekoloških udruga pridružili su mi se danas kraj Pločastog mosta izražavajući protivljenje ovoj katastrofi na pomolu. Radnici su trebali biti ovdje, no nisu došli. Mi ćemo 24 sata dnevno stražariti i nećemo dopustiti nastavak ove sramotne devastacije, a u subotu točno u podne na istom ćemo mjestu (uz Pločasti most) imati prosvjed čiji je cilj zaustaviti rušenje ovog kulturno-povijesnog spomenika i vraćanje Pločastog mosta u prvobitno stanje, kazao je Miro Bulj i dodao:

“Pozivam sve građane da nam se pridruže! Spriječimo ovaj kulturocid i vratimo Pločastom mostu i cijelom Cetinskom kraju sjaj koji mu pripada!”.

1 KOMENTAR

  1. Ima li ova država institucijske instrumente za održavanje reda u zakonskim okvirima?! Čini se kako se svaka samovolja okrene baš kao pečenje na roštilju… i završi konzumirana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime